Hva kan byggenæringen lære av musikk- og mediebransjen? Fra venstre: Sven Ove Bakke i Protan, programleder Frode Aga og Håkon Moslet i Rodeo Arkitekter. Foto: Arve Brekkhus

Hva kan byggenæringen lære av musikk- og mediebransjen? Fra venstre: Sven Ove Bakke i Protan, programleder Frode Aga og Håkon Moslet i Rodeo Arkitekter. Foto: Arve Brekkhus

Podkast: Velger seg Ozzy som prosjektleder og AC/DC som entreprenør

Hva kan byggenæringen lære av andre bransjer? Og hvilken rockestjerne ville du hatt som prosjektleder i byggeprosjektet ditt om du fikk velge?

Podkast-året i Byggeindustrien starter med et brak når de to gamle musikkjournalistene, Sven Ove Bakke og Håkon Moslet, sitter bak mikrofonene som gjester i studio.

Begge to tidligere Dagbladet-kollegaene har valgt bort mediebransjen til fordel for jobber i byggenæringen.

Bakke er i dag PR- og kommunikasjonsjef i Protan, mens Moslet gikk fra lederjobb i NRK til å leder for innovasjon og utvikling i arkitektfirmaet Rodeo.

I episoden «Rockehodene inntar byggenæringen» snakker de to om byutvikling, hva som trakk over til byggenæringen og ikke minst hva byggenæringen har å lære av andre bransjer som for eksempel musikk- og mediebransjen.

I tillegg utfordres de to rockehodene på hvilken rockestjerne de aller helst hadde ville tatt med seg som prosjektleder i et byggeprosjekt.

– Det er det veldig vanskelig å svare på. Men jeg har lekt meg med et alternativt spørsmål: Hva ville vært det optimale håndverksmessige bandet å ta med seg? Hvem ville du for eksempel hatt til å pusse opp leiligheten din? Da lander jeg på AC/DC. Det har med balansegangen mellom håndverksmessig utførelse, finesse og attitude å gjøre, sier Sven Ove Bakke og får støtte fra Håkon Moslet:

– Du vet hva du får med AC/DC. De vet hvor de kommer fra og de vet hvor de skal, sier Moslet før han litt overraskende trekker opp Ozzy Osbourne fra prosjektleder-hatten:

– Jeg tror det kunne blitt ganske gøy med Ozzy som prosjektleder.

– Jeg ville kanskje trodd at det motsatte ville blitt resultatet med Ozzy?

– Jo, men sånn er det jo noen ganger: Dersom lederen er ute og sykler, så må alle andre ta ansvar. Da hender det jo at det blir veldig gode resultater. Jeg tror det hadde vært veldig gøy å være med på et Ozzy-prosjekt, ler Moslet.

Hvilken låt som er den beste byggelåten, hvilken plate som hadde fortjent en rehabjobb og hvilken norsk artist som var snekker på 60-tallet og bygde skyskrapere i New York, kan du høre mer om i episoden «Rockehodene inntar byggenæringen».