Tuva Moflag (Ap) i Byggeplassen-studio med Frode Aga og Christian Aarhus. Foto: Sindre Sverdrup Strand
Tuva Moflag (Ap) i Byggeplassen-studio med Frode Aga og Christian Aarhus. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Podkast: Slik loser man en boligpakke i havn

Tuva Moflag (Ap) fikk ansvaret for å lose forhandlingene for revidert nasjonalbudsjett i havn før sommeren. I podkasten forteller hun om arbeidet og hva som har vært tanken bak den såkalte boligpakka.

Hvem er det som banker på stortingsdørene når politikerne jobber for å lose et revidert nasjonalbudsjett i havn? 

Og hvordan tolker politikerne avisoverskrifter når det ropes høyt om krise i byggenæringen?

– Vi leser jo selvfølgelig overskriftene. Men alle som kommer til Stortinget, uansett om det er byggenæringen som denne gangen kommer med et berettiget budskap, så er det jo sånn noen ganger at kanskje overskriftene er større enn de trenger å være. Vi må se en sak fra begge sider, sier leder for finanskomiteen på Stortinget, Tuva Moflag (Ap), i den siste utgaven av Byggeplassen.

Moflag sier det er viktig for politikerne å finne en balanse når bedrifter og organisasjoner med ulike interesser kommer på besøk.

– Når folk kommer til Stortinget for å be om penger, så kommer de egentlig med en salgspitch for at vi skal tro på budskapet deres. Så det er klart at vi alltid må balansere. Er det andre tall som sier andre ting? Er det så ille som man vil ha det til og så videre? Vi skal jo prioritere pengebruken riktig. Men jeg tror absolutt alle har tatt på alvor den situasjonen som byggenæringen har stått i nå, og det har vært viktig for oss inn i dette budsjettet. Både i statsbudsjettet i utgangspunktet, men også i de reviderte forhandlingene i Stortinget, sier Moflag.

Hvordan de jobbet og hva som ligger i boligpakka forteller Moflag om i den siste utgaven av podkasten Byggeplassen.