Organisasjonspsykolog Øivind Bjørnson og styreleder i BG Gruppen, Sverre Garpestad, er med oss i den siste utgaven av podkasten Byggeplassen.

Podkast: Helikopterpenger og ledelse i krisetid

Hvordan påvirker ledelsens handlinger i dag selskapet den dagen korona-krisen er over?

Denne uken kunne Byggeindustrien fortelle om entreprenørselskapet Bertelsen & Garpestad fra Egersund som delte ut såkalte «helikopterpenger» til sine ansatte for å gi dem en oppmuntring og en økonomisk håndrekking i krevende korona-tider.

I denne epsioden ringer vi opp styreleder Sverre Garpestad i BG Gruppen for å høre om hvorfor de kuttet 2019-utbytte til eierne og i stedet delte ut 1,25 millioner kroner i gave fordelt på 250 ansatte.

- De ansatte har stått på for selskapet, og nå hadde vi mulighet til å gi noe tilbake i en vanskelig tid. Selskapet er bunnsolid sammenlignet med tidligere kriser, og vi håper dette skal gi de ansatte en ekstra gnist til å være med i denne kampen slik at vi står godt rustet når vi er ferdig med krisen, sier Sverre Garpestad i podkasten.

Vi har også med oss organisasjonspsykolog Øivind Bjørnson fra Bjørnson Organisasjonspsykologene som snakker om ledelse i krisetid.

Han roser Bertelsen & Garpestad for grepet de har tatt, og snakker også generelt om råd og utfordringer knyttet til ledelse og kommunikasjon i krisetid.