Morten Moe (fra venstre) og Ivar Roland fra Peab Anlegg, Elisabeth Vardheim fra Statnett og Nils Klippenberg fra Siemens. Foto: Peab

Peab bygger transformatorstasjon i Finnmark

Peab Anlegg har i samarbeid med Siemens og Peab - Bjørn Bygg inngått kontrakt med Statnett om bygging av Skaidi GIS transformatorstasjon. Kontrakten har en samlet verdi på 110 millioner kroner.

Det skriver Peab i en pressemelding på sine nettsider fredag.

Oppdraget omfatter grunnarbeider, betong- og byggearbeider og bygningstekniske installasjoner for et gassisolert høyspentanlegg for Skaidi stasjon som ligger nordøst for Alta, heter det i meldingen fra Peab.

Partene har inngått en totalentreprise, Design & Build Contract. Konsortiekontrakten har en andelsfordeling med 40 prosent til Siemens, 30 prosent til Peab Anlegg og 30 prosent til Peab- Bjørn Bygg.

– Vi er veldig fornøyde med å vinne denne kontrakten, og ser frem til et samarbeid med Statnett, Siemens og Peab - Bjørn Bygg. Dette prosjektet passer oss veldig bra, og vi gleder oss til å sette i gang. Prosjektteamet vårt tilbakemelder at vi har etablert et meget godt og profesjonelt samarbeid med Simens allerede, uttaler administrerende direktør Ivar Roland i Peab Anlegg i pressemeldingen.

Arbeidene inngår som en del av utbyggingen av ny 420 kilovoltledning og nye stasjoner fra Balsfjord til Skaidi. Peab Anlegg vil utføre arbeidene med Alta-avdelingen til Peab- Bjørn Bygg.

Arbeidene starter, ifølge pressemeldingen, umiddelbart og byggetiden er på omtrent to år.