Fra Overhalla Hus sin produksjon. Foto: Overhalla Hus
Fra Overhalla Hus sin produksjon. Foto: Overhalla Hus

Overhalla Hus tester ut nye takløsninger

Overhalla Hus ser på muligheten for å ta i bruk innovative løsninger som sikrer tett bygg på boliger med flatt tak på kort tid.

Isola fikk i 2020 SINTEF Teknisk godkjenning på sin bruk av smart dampsperre i kompakte tretak. Deres produkt Air Guard Smart2 har flere bruksområder, og Overhalla Hus går nå inn i et samarbeid med Isola for å bli en av de første elementfabrikkene i landet på bruk av denne løsningen.

- Det er viktig for oss å være med på å utvikle gode løsninger som kommer våre kunder til gode, sier Knut-Erik Henrikø i Overhalla Hus i en pressemelding.

Han leder avdelingen for proffmarkedet og er stadig i kontakt med kunder som ønsker løsninger for flate tak, spesielt på leiligheter og større bygg.

– Spesielt på proffmarkedet så er det viktig at vi øker ferdigstillelsesgraden i fabrikk. Tradisjonelt så blir det en god del manuelt arbeid på byggeplass for å få til gode tekniske løsninger på flate tak. I samarbeid med Isola kan vi nå produsere klimatette bygg på som blir montert på rekordtid, sier Henrikø i meldingen.

Det er tidligere bygd noen få pilotprosjekt ved bruk av dette produktet lenger sør i landet. I prosjektet Hammeren Boligpark i Mo I Rana, blir Overhalla Hus den første til å ta i bruk dette i de nordligste områdene. Forutsetningen for godkjenningen fra SINTEF er at produktet benyttes på fabrikkprodusert elementer.