Oslo lufthavn kåret til årets bærekraftige bygg i arkitekturkonkurranse

Nye Avinor Oslo lufthavn kåret til årets bærekraftige bygg i internasjonal arkitekturkonkurranse

Under den prestisjetunge internasjonale arkitektkonkurransen WAN Awards i London denne uken, kunne en stolt arkitekt igjen sprette opp på podiet og hente inn enda en pris for utvidelsen av Oslo lufthavn. Christian Henriksen, partner i Nordic — Office of Architecture representerte Team_T, prosjektgruppen bak nye Oslo lufthavn, ved utdelingen.

- Dette er en seier for alle involverte i prosjektet og jeg vil igjen takke våre partnere i Team_T; COWI, Norconsult, Aas-Jakobsen og Ingeniør Per Rasmussen. Vi må også takke NSW Arkitekter og landskapsarkitektene Bjørbekk og Lindheim, og for ikke å glemme ÅF-Advansia og alle andre involverte, men mest av alt må vi takke Avinor for det fantastiske samarbeidet som har ført frem til dette bygget, sier en tydelig beæret Henriksen.

Det er ikke første pris Henriksen tar imot for prosjektet; høsten 2017 var han i London og mottok Building Awards International Project of Year, i tillegg til at han presenterte prosjektet som én av en håndfull finalister under World Architecture Festival i Berlin.

- Dette er en pris vi er veldig stolte av og anerkjennelsen både arkitektene, vi og øvrige partnere har fått for «nye Oslo lufthavn» viser at vi har gjort mye riktig. Vår jobb i fremtiden blir å foredle dette bygget med gode opplevelser for både reisende og ansatte, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas.

WAN Awards ble arrangert av World Architecture News for åttende år på rad, med et panel bestående av arkitekter fra ledende arkitektkontorer verden over. Prisutdelingen skjedde ved London Marriott Hotel Grosvenor Square, Onsdag 28. februar.