Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix

Oslo kommune har kjøpt boliger for 869 millioner

I løpet av året har Oslo kommune kjøpt 252 boliger til en samlet verdi av 869 millioner kroner. Det er satt av 800 millioner til ytterligere boligkjøp neste år.

I år har kommunen stort sett handlet boliger vest i byen. Hele 103 av de 252 boligkjøpene ble gjort i bydel Frogner, skriver Dagens Næringsliv. Det er en del av en bevisst politikk som ble vedtatt i 2014. For å unngå opphopninger av kommunale boliger i øst, har kommunene solgt i øst og kjøpt i vest.

– Vi har solgt rundt 50 boliger i bydelene Gamle Oslo, Sagene og Grünerløkka i år, så vi har tilført noe i markedet også, sier Magnus Segtnan Thun, som er boligkjøper i det kommunale selskapet Boligbygg Oslo.

I årets budsjett ble det satt av ekstra midler til boligkjøp i forbindelse med den ventede flyktningstrømmen. Den uteble, men investeringsbudsjettet på nesten 900 millioner kroner blir brukt opp. Thun sier det er satt av 2,7 milliarder til boliginvesteringer de neste fire årene, noe som gir litt lavere nivå enn i år.

– Det er i budsjettet for 2017 bevilget over 800 millioner kroner til boliger til vanskeligstilte, sier Geir Lippestad (Ap), som er byråd for næring og eierskap.