Daglig leder Reidar Øyjordsbakken (f.v.), salgskonsulent Kjartan Ingebriktsen og butikkansvarlig Glenn Antonesen i Bergen Festemateriell.

Optimera overtar Bergen Festemateriell

Optimera tok nylig over alle aksjene i Bergen Festemateriell AS.

Bergen Festemateriell AS jobber innen verktøy og festemidler, og Optimera og skal nå bidra til økt vekst.

- De tre eierne av Bergen Festemateriell (BFM) har til sammen over 60 års erfaring med verktøy og festemidler. Med Optimera på eiersiden skal mer av denne erfaringen komme kundene til gode, skriver Optimera i en pressemelding.

– Gjennom ti år har vi hatt jevn vekst og kan vise til gode resultater. En naturlig følge av vekst er mer tid på kontoret til administrative oppgaver, og mindre tid til det vi brenner for – nemlig fag og kunder, sier Reidar Øyjordsbakken, daglig leder i Bergen Festemateriell.

– Med Optimera i ryggen får vi en meget solid eier som vi kan vokse sammen med. Kundene vil ikke merke denne endringen annet enn et mer komplett sortiment og bedre tilgang på tjenester og løsninger som vil gi oss et vesentlig løft, fortsetter Øyjordsbakken.

Bergen Festemateriell har siden oppstarten hatt et bevisst fokus på det profesjonelle markedet i Hordaland. 

– Bergen Festemateriell har en unik posisjon i markedet i og rundt Bergen. Deres profil og varesortiment passer oss godt, sier Ole-Jørgen Mo, regionsdirektør vest i Optimera.

– Samtidig vil de utfylle vårt tilbud, og gjøre Optimera til en komplett leverandør i regionen. Vi har Montér byggevarehus på Os, Askøy, Åsane og Minde. På sistnevnte har vi eget kjøkkensenter og prosjektavdeling for dører og vinduer. I tillegg har vi elementproduksjon på Tysnes, flere Flisekompaniet-avdelinger og en Hansmark-avdeling med forskaling og betong. Sist, men ikke minst, får vi nytt regionslager i Os. Optimera satser på Vestlandet, og ikke minst Bergen, fortsetter Mo.

Bergen Festemateriell fortsetter driften i Simonsviken Næringspark, der de har et lokale på rundt 1.000 kvadratmeter og syv ansatte.