Foto: Hansen & Krogh
Foto: Hansen & Krogh

Optimera kjøper Hansen & Krogh

Optimera har inngått avtale om kjøp av alle aksjene i Hansen & Krogh AS på Stålfjæra i Oslo.

– Oppkjøpet skjer som element i Optimeras arbeid for å styrke sin spesialistrolle innenfor verktøy, festemateriell og arbeidsklær, skriver selskapet i en pressemelding.

Det er en bedrift med lange tradisjoner som nå blir en del av Optimera. Hansen & Krogh ble etablert i 1962 som en videreføring av virksomhet som siden 1946 har solgt verktøy og maskiner til proffmarkedet.

– Verktøy, festemidler og arbeidsklær er et satsningsområde for Optimera, spesielt mot proffmarkedet. Vi ønsker å styrke oss som samarbeidspartner for kunder i bygg og anlegg, men samtidig møte behovene til virksomheter innenfor industri, montasje, forvaltning og vedlikehold. Her vil Hansen & Krogh tilføre ytterligere kompetanse og kundemasse, sier administrerende direktør Erik Tønnesen i Optimera i meldingen.

Optimera peker på at Hansen & Krogh har hatt mye fokus på betydningen av å ha en spesialist-rolle i markedet. Optimera lanserte nylig spesialistkjeden Montasjeutstyr hvor Hansen & Krogh på sikt vil inngå.

– Firmaet vårt har hatt en spennende reise og fremfor alt fine hverdager sammen med flinke ansatte og våre mange, gode kunder. Av helsemessige årsaker ser vi at det er riktig å overlate selskapet til nye eiere og at kundene kan få dekket sine behov enda bedre gjennom Optimera som har store ressurser. Optimera har spennende satsinger hvor Hansen & Krogh vil passe godt inn til det beste for kundene inkludert logistikk, digitale kanaler og miljøfokus som stadig blir viktigere, sier daglig leder Marit Iren Opaas i Hansen & Krogh.

Hansen & Krogh vil fortsette driften i Stålfjæra. Virksomheten vil inngå som en del av Optimera Region Øst.

Erik Tønnesen. Foto: Optimera
Erik Tønnesen. Foto: Optimera