Vidar Furre (f.v.) og Rita Myrvang i Hamco Bygg, og Ståle Sagstuen og Kjetil Stensholt i Optimera Byggsystemer. Foto: Optimera

Vidar Furre (f.v.) og Rita Myrvang i Hamco Bygg, og Ståle Sagstuen og Kjetil Stensholt i Optimera Byggsystemer. Foto: Optimera

Optimera kjøper Hamco Bygg i Troms

Optimera Byggsystemer kjøper Hamco Bygg i Troms fra Hamco Holding og vil dermed også dekke Nord-Norge.

– Gjennom oppkjøp av Hamco Bygg i Rossfjordstraumen i Midt-Troms blir Optimera Byggsystemer landsdekkende på prefab som inkluderer bygningselementer, precut, takstoler og garasjer, skriver selskapet i en pressemelding fredag.

– Kundene har etterspurt vår tilstedeværelse i nord. Dette følger vi opp gjennom oppkjøp av en veldrevet, godt etablert virksomhet, sier Ståle Sagstuen, direktør for Optimera Byggsystemer, i meldingen.

Optimera Byggsystemer overtar med virkning fra 3. oktober 2022. Virksomheten har 3.000 kvadratmeter. produksjonslokaler og vil utvide med ytterligere 1.200 kvadratmeter fra neste høst. Produksjon og salg av precut og takstoler vil starte opp på nyåret 2023. Hamco-garasjene vil bli tilgjengelige gjennom Optimera og Montèr.

Hamco Bygg omsatte for 33 millioner kroner i 2021.

– Dagens eiere Rita Myrvang og mannen Vidar Furre fortsetter i virksomheten, samt som eiere av eiendom med bygninger. Myrvang overtok virksomheten og som daglig leder i 2003 etter faren Hans Myrvang, som startet opp i 1979, heter det i meldingen.

– Da Optimera tok kontakt måtte vi gå grundig gjennom om dette ville være riktig for bedriften, medarbeidere, bygda og familien. Vi valgte å takke ja til oppkjøpstilbudet fordi Optimera, med sitt salgsapparat og kompetansenettverk, vil skape en størrelse og vekst som er viktig ikke minst i forhold til proff-markedet her oppe, sier daglig leder Rita Myrvang.

Myrvang, Furre og 12 øvrige medarbeidere fortsetter som før i bedriften.

Hamco Byggs anlegg i dag. Foto: Raymond Andreassen

Hamco Byggs anlegg i dag. Foto: Raymond Andreassen