Termowood skal som første oppstartsbedrift produsere bygningselementer i massivtre og isolasjon i Treklyngen i Follum. Elementet skal være egnet for passivhus og ha en U-verdi ned til 0,1 (illustrasjon: Termowood).

Oppstartsbedrift i Treklyngen utfordrer tradisjonell byggeteknikk

Termowood har signert en avtale som gjør selskapet til den første oppstartbedriften innenfor Treklyngen på Follum. Bedriften skal produsere byggeelementer av massivtre og isolasjon med en U-verdi ned til 0,1.

− Dette er moro og bekrefter det vi mener er attraktiviteten med å samle kompetanse og industri i klynge, sier daglig leder i Treklyngen, Rolf Jarle Aaberg til Viken Skog sin internettside.

Med avanserte «lego- klosser» vil Termowood utfordre tradisjonell byggeteknikk. Aaberg er veldig fornøyd med at Termowood flytter til Follum.Dette er det første faktiske resultat av samarbeidet som ble etablert med SIVA og de andre medeierne i PAN Innovasjon.

Planene går ut på å produsere patenterte byggeelementer i massivtre og isolasjon. Det dreier seg om elementer med fjær og not, der elementene skrus sammen på byggeplassene. De er ment for yttervegger i både boliger og industribygg og erstatter det tradisjonelle reisverket. Elementet skal ifølge Termowood tilfredsstille kravene til passivhusstandard. Produktet består av laminert treverk som er koblet sammen ved hjelp av treplugger.

Illustrasjon: Termowood

Termowood skal ha sine produksjonslokaler på Follum i Treklyngen. Produksjonen skal være på plass i løpet av 2015, skriver Viken Skog.

Termowood har siden oppstarten samarbeidet med Tronrud Engineering, Splitkon og Norsk treteknisk institutt på utvikling og produksjon. Daglig leder i Termowood Henning Thorsen er meget fornøyd med samarbeidet med Pan Innovasjon under etableringsprosessen i Treklyngen.

− Vi har stor tro på miljøet som bygges opp i Treklyngen, og vi ser allerede at dette gir synergier for Termowood. Dette blir en strategisk plassering for oss i henhold til logistikk og distribusjon for å kunne oppnå de målene vi har satt oss. Produksjonslokalet tilfører også miljøvennlig energi, gjennom lokalt energi fra vannkraft og fjernvarme. Noe som tilfører et viktig bidrag til miljøperspektivet for Termowood sine produkter, sier Thorsen.