Ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) i Nittedal. Foto: Paul Kleiven / NTB

Ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) i Nittedal. Foto: Paul Kleiven / NTB

Økokrim anker frifinnelsen av den tidligere ordføreren i Nittedal

Korrupsjonssaken mot Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) går videre i rettssystemet. Mandag ble det kjent at Økokrim anker over bevisdømmelsen.

– Jeg er sønderknust. Nå får vi aller først se om lagmannsretten aksepterer anken. Om vi må en ny runde i retten, må vi bare fortelle lagmannsretten den samme historien og føre ytterligere vitner og bevis på at det jeg har sagt er sant, sier Thorkildsen til Romerikes Blad.

I midten av oktober ble ordføreren og en lokal forretningsmann frikjent i Romerike og Glåmdal tingrett for grov korrupsjon.

Ifølge tiltalen var ordføreren involvert i kommunens behandling av saker der den næringsdrivende hadde interesser og eierskap, blant annet reguleringen og utviklingen av et nytt boligområde i Bjørnholtlia i Hakadal.

Forsvarer overrasket

– Jeg er utrolig overrasket over at de anker dommen, som jeg mener er klar og tydelig. Til nå har jeg ikke rukket å gå inn i anken, men den er relativt kort. De ber om en omkamp, rett og slett, sier hennes forsvarer, advokat Thomas Skjelbred, som mener anken ikke bør slippe inn til ny behandling i lagmannsretten.

Forsvareren til den lokale forretningsmannen, advokat Fredrik Berg, har lest anken.

– De kommer ikke med noe nytt eller noe som er prinsipielt feil, de er faktisk uenig i tingrettens enstemmig avgjørelse, sier Berg.

Mener bevisene er bedømt uriktig

Økokrim anker over bevisbedømmelsen under skyldspørsmålet.

– Vi mener tingretten har bedømt bevisene uriktig når de har frifunnet de tiltalte. Vi har derfor anket dommen til lagmannsretten, sier Økokrim-sjef Pål Lønseth i en pressemelding.

Økokrim er også uenig i tingrettens forståelse av korrupsjonsbestemmelsen.