I Økern Portal brukes 275 tonn Circal-aluminium i fasadene. Illustrasjon: DARK Arkitekter

Økende etterspørsel etter resirkulert aluminiumløsning

Siden lanseringen av Circal resirkulert aluminium for ett år siden har Hydro vunnet over 40 store og små byggeprosjekter rundt om i verden med fasadeløsningen.

Det skriver Circal-utvikler Wicona i en pressemelding fredag.

Den tyske fasade- og byggesystemleverandøren lanserte Circal i 2019, og de første prosjektene er allerede i gang, heter det i pressemeldingen.

Circal produseres, ifølge meldingen, med minst 75 prosent forbrukeravfall og et sertifisert karbonavtrykk på under 2,3 kilo karbondioksid per kilo aluminium.

Hydro passerte nylig 40 byggeprosjekter med Circal-fasader. Det utgjør, ifølge pressemeldingen, omtrent 2.300 tonn aluminium, med små og store prosjekter på opptil 400 tonn. Et eksempel er Økern Portal, et av Norges største utviklingsprosjekter, som bruker 275 tonn Circal-aluminium i sine fasader. Wicona står som leverandør for den største delen av fasaden.

– Volumene er fremdeles små i det store bildet for det globale aluminiummarkedet, men dette er for øyeblikket et av Hydros raskest voksende segmenter. Innen utgangen av 2020 vil samtlige av produktene og løsningen til Hydro Building Systems i Europa være tilgjengelige i Circal og REduxa, og vi forventer at etterspørselen etter lavkarbonaluminium vil øke de kommende årene, sier lederen for Hydros forretningsområde Extruded Solutions, Egil Hogna, i pressemeldingen.

Reduxa er primæraluminiumekvivalenten til Circal, med et sertifisert karbonavtrykk på under fire kilo karbondioksid per kilo aluminium, skriver Wicona.