Jeanna Lundberg, daglig leder og medgründer i Respaces. Fotograf: Hans Alm.
Jeanna Lundberg, daglig leder og medgründer i Respaces. Fotograf: Hans Alm.

OBOS deler ut stipend til svensk proptech-gründer

For tredje gang deler OBOS ut et stipend til kvinner som starter opp selskap innen eiendomsteknologi, også kjent som proptech. I år er det svenske Jeanna Lundberg som mottar 130.000 svenske kroner som støtte for videreutviklingen av selskapet Respaces.

OBOS og partneren Antler har siden 2021 delt ut stipendet til kvinnelige gründere innen eiendomsbransjen i tilknytning Antler-programmet. I år er første gang stipendet går til en gründer i Sverige.

– Vi ønsker å fremme innovasjon og oppmuntre flere kvinnelige gründere til å satse innen eiendomsbransjen. Jeg vil gratulere Lundberg og Respaces med årets stipend, sier Henning Lunde, som er leder for OBOS Oppstart.

– Det føles både gøy og ærefullt å motta stipendet. OBOS gir et viktig bidrag i riktig retning i et investeringslandskap der knapt 1 prosent av kapitalen går til kvinnelige gründere, sier Jeanna Lundberg, daglig leder og medgründer i Respaces.

Respaces er en digital markedsplass som kobler ledig plass med behovet for å jobbe mer fleksibelt. Plattformen kan både formidle faste kontorlokaler med fleksible kontrakter, tilgang til fleksible kontorplasser i ulike lokaler og tilbyr utleiere å enkelt leie ut kontorlokaler som står ledig for korte eller lengre perioder.

– Prosessen med leiekontrakter er ofte tidkrevende og omstendelig, både for leietager og utleier. Respaces gjør det enkelt og digitalt å finne en fleksibel kontorplass, sier Jeanna Lundberg.

Lunde i OBOS Oppstart fremhever at Respaces bidrar til god ressursutnyttelse av lokaler og enkeltplasser som ellers ville stått tomme ved å tilrettelegge for mer fleksible leieforhold.

– Dette kan gi bedrifter mer fleksibilitet i en tid hvor kostnader øker for mange arbeidsgivere, samt imøtekommer en ny forventning til fleksibilitet på arbeidsplassen som arbeidstakere forventer etter pandemien, sier Lunde.

OBOS har fornyet avtalen har med Antler for 2023 og vil dele ut flere stipend.