Foto: Johanne Nyborg / OBOS

OBOS bygger nytt felleshus med gamle materialer

OBOS skal bygge et midlertidig felleshus av gjenbruksmaterialer for beboerne på Fornebu.

Det skriver OBOS i en pressemelding fredag.

Det nye huset skal stå på et område mellom Fornebu S og Nansenparken, hvor det om noen år skal bygges 600 leiligheter og rekkehus. Det fremtidige boligprosjektet er et FutureBuilt forbildeprosjekt med høye miljøambisjoner, skriver OBOS i meldingen.

Som en del av vinnerforslaget i arkitektkonkurransen for boligprosjektet 9.4 ble det presentert et felleshus i tilknytning til en felleshage for urban dyrkning. Felleshagen ble i fjor etablert med 50 parsellhager, og OBOS er nå i gang med bygging av en midlertidig utgave av huset.

Felleshuset er første steg på veien for å utvikle boligfeltet, heter det i pressemeldingen.

– Dette er et prosjekt som vi ønsker skal bli et eksempel på hvordan vi kan bygge mer bærekraftig og miljøvennlig i fremtiden. Det er viktig at byggebransjen henger seg på klimakampen og gjør de tiltakene vi kan og er nødt til, sier prosjektsjef i OBOS Fornebu, Tor Ever Lindeland.

OBOS har brukt overskuddsmaterialer fra byggeprosjekter i nærområdet og materialer fra ulike riveprosjekter. Taket på felleshuset vil bli tekket av flatvalsete ventilasjonsrør fra Etterstad skole, som rives. På gulvet blir det lagt marktegl fra flere bygårder i Oslo.

Det er inngått et samarbeid med elever fra Natur videregående skole, som har hentet ut trevirke til de bærende strukturene og bistår i arbeidet med å føre opp dette.

Felleshusprosjektet skal stå klart til Urban Future Global Conference i mai, som arrangeres i forbindelse med at Oslo er utpekt som europeisk miljøhovedstad 2019.

Huset er tegnet av Dyrvik Arkitekter og Transborder Studio. Entrepenør Hogne Myrvold står for byggingen.