Runda Huset i Jönköping.

Nytt Lindab-system tas i bruk

Lindab starter installasjonen av sin nye kjølebaffel Solus i Runda Huset i svenske Jönköping.

Det skriver Lindab i en pressemelding fredag.

Dette er den første virkelig store leveransen av Lindabs nyutviklede inneklimaløsning, heter det i meldingen.

Solus er en helt ny type kjølebaffel som bygger på gjenvinning av varmeenergien i byggets vannkrets gjennom at energi flyttes fra kalde til varme rom ut ifra behovet. Gjennom å kombinere Solus med fornybar energi, skriver Lindab, kan store energigevinster realiseres. Solus gir, ifølge pressemeldingen, opptil 45 prosent lavere kjøleenergiforbruk, i tillegg til enklere installasjon og mindre vedlikehold.

– Kontorbygget stiller med sine store glassflater høye krav til inneklimaløsningen. Vi ønsker å oppnå jevn temperatur i hele bygget gjennom hele døgnet og skape et godt miljø for våre leietakere, forklarer Gunnar Järvhammar fra byggherren Tolust.

Leveransen består av comtrent 600 Solus-kjølebafler, et kanalsystem for hele bygget samt VAV-løsningen Pascal for enkelte etasjer.

– Det kjennes veldig positivt at den første store ordren for Solus nå er i havn i Skandinavia. Dette tror vi vil bli lagt merke til blant byggherrer og konsulenter også i Norge. Vi har stor tro på denne unike løsningen som kombinerer energieffektivitet, enkel installasjon og minimalt med vedlikehold. Med Solus-systemet er det alltid kun nettobehovet man må tilføre bygget: Enten kjøling eller varme. Dette gir mange sterke kundefordeler, uttaler Dag Thomsen, ansvarlig for Lindabs vannbårne løsninger i Norge.