Jernbanebrua veier 1200 tonn og er 41 meter lang, åtte meter høy og 13 meter bred. Foto: Nye Veier

Nye Veier og Veidekke i gang med ny jernbanebru i Brumunddal

Nye Veier og totalentreprenøren Veidekke har nå startet på utbyggingsprosjektets desidert tyngste jobb når den 1200 tonn tunge jernbanebrua i Brumunddal skal løftes og kjøres på plass.

Kolossen, bestående av betong og jern, er 41 meter lang, åtte meter høy og tretten meter bred og det kreves vogner med totalt 88 hjul for å gjennomføre det som trolig er årets tyngste løft innen samferdsel så langt i år, skriver Nye Veier i en pressemelding.

- Dette er en komplisert operasjon som skal pågå over flere dager, men med god og nøyaktig planlegging, strenge sikkerhetstiltak og dyktige folk er vi trygge på at jernbanebrua sakte men sikkert kommer på plass i løpet av de få dagene vi har til rådighet under det planlagte togstoppet. Denne helgen bygger altså veiselskapet Nye Veier nok en viktig konstruksjon i forbindelse med jernbane, ved hjelp av våre dyktige entreprenører og godt samarbeid med Bane Nor, sier Øyvind Moshagen, utbyggingsdirektør i Nye Veier i meldingen.

Konstruksjonen som skal på plass er bygd cirka 200 meter fra der den skal stå.

- Konstruksjonen skal løftes og flyttes på fire selvkjørende modulvogner med 22 hjulpar hver. Operasjonen sysselsetter omtrent 50 mann, inkludert mannskaper fra Bane NOR og Nye Veier. Godt samarbeid er nøkkelen for gjennomføring av dette viktige oppdraget, sier Moshagen.

Nye Veier opplyser at det i forbindelse med anleggsarbeidene må jobbes døgnkontinuerlig i perioden det er innført stopp på jernbanen.

For å ivareta sikkerheten og strenge smittevernregler blir området sperret av for alle andre enn de som skal utføre selve oppdraget.

Jernbanebrua over Strandsagvegen er den fjerde jernbanekonstruksjonen Nye Veier bygger i forbindelse med E6-utbyggingen i Innlandet, i tillegg til alle andre arbeidene de har hatt med nærføring til Dovrebanen, opplyser de i meldingen.

Undergangen i Strandsagvegen åpner for trafikk før sommerferien fram til Langmoen (Mattilsynet/Tine). Resterende strekning opp mot fylkesvei 184 (Ringsakervegen) åpner etter ferien.