Niels Svenningsen er ny Zone President Nordics Baltics i Schneider Electric (foto: Schneider Electric).

Ny "Zone President" i Schneider Electric

26. oktober 2015 overtok Niels Svenningsen rollen som Schneider Electric Zone President Nordics Baltics etter norske Rune Flengsrud.

Svenningsen er dansk og vil ha det overordnede ansvaret for strategisk og operasjonell utvikling av Schneider Electric i de nordiske og baltiske landene, melder Schneider Electric.

Fokus vil være på integrerte løsninger for energi- og prosesseffektivisering innen utvalgte segmenter. Som soneleder vil han være ansvarlig for veksttiltak og markedsandeler i tett samarbeid med 4000 ansatte, partnere og kunder i sonen.

- Jeg ser frem til å ta fatt på nye, spennende utfordringer i Schneider Electric. Schneider Electric er et svært interessant selskap som globalt ledende innen energistyring og automasjon, og tilbyr integrerte effektiviseringsløsninger til kunder over hele verden. Vi har et unikt teknologisk fundament og ønsker å utnytte det teknologiske fortrinnet vårt til å nå flere kunder med effektiviserings- og energisparingstiltak. Min ambisjon er å sikre vekst og gjøre Schneider Electric til markedslederen innen effektive og bærekraftige løsninger i hele sonen, sier den nyansatte sonelederen.

Svenningsen kommer fra stillingen som administrerende direktør i det innovative, danske høyteknologiselskapet GN Netcom AS. Han har i tillegg bred erfaring innen salg, markedsføring og toppledelse på internasjonalt og regionalt nivå etter over 20 år i internasjonale, børsnoterte IT-selskaper som HP/Compaq, IBM og Hitachi Data Systems. Svenningsen vil være en del av lederteamet i Europe Operations. Alle Country Presidents i Norden og Baltikum samt resten av lederteamet i sonen vil rapportere direkte til ham.