Leilighetsprosjeket Torggarden i Myrkdalen Fjellandsby. Illustrasjon: Mad Arkitekter

Ny storkontrakt til Seimen - passerer milliarden i Myrkdalen

Seimen skal bygge to leilighetsbygg i Myrkdalen Fjellandsby til  90 millioner og passerer en milliard i verdiskapning i fjellandsbyen. De neste 20-30 årene skal det fortsatt investeres 8 milliarder kroner i området.

̶  Vårt største oppdrag noen gang. Og med god margin, Nils Harald Seimen til Avisa Hordaland. De to byggene skal stå ferdig til påske 2017.

Avisa forteller at Seimen helt siden 2002 har vært en medspiller i utviklingen av Myrkdalen Fjellandsby. I løpet av 2016 vil den samlede verdiskapningen i fjellandsbyen passere to milliarder kroner.

̶  Da kan vi enkelt og greit si at Seimen har stått for halvparten av dette og totalt 300 av de 600 enhetene vi så langt har bygd ut, sier eiendomssjef Nils Akselberg i Myrkdalen Fjellandsby til Avisa Hordaland.

Kontrakten innebærer bygging av de to prosjektene Torggarden (21 enheter) og Nystølesteigen (20 enheter fordelt over to separate bygg).

̶  For vår virksomhet er det attraktivt å få slike kortreise oppdrag, uttaler Nils Harald Seimen til avisa.

Tre aktører deltok i tilbudskonkurransen, melder Avisa Hordaland.

Akselberg opplyser til Byggeindustrien at oppstart på betongarbeidene er rett rundt hjørnet.

̶  Bygget får et hovedkonstruksjon av betong og trefasade, sier han.

Selv om verdiskapningen i Myrkdalen har snart passerer 2 milliarder kroner, er det bare småtterier i forhold til potensialet de nærmeste årene.

̶  Med de avtalene vi nå har i boks, vil vi passere 10 milliarder og kan bygge i et jevnt tempo de neste 20-30 årene, sier han.

Akselberg opplyser at Myrkdalen Fjellandsby nå har signert en utbyggingsavtale med grunneierne, slik at fjellandsbyen vil vokse nedover i Myrkdalen. Avtalen åpner for utbygging av 940 hytter og investeringer på 2-3 milliarder kroner.