<p>KOMMER HVERT ÅR: – Vi kommer for å se på designhager og for få inspirasjon til hva vi kan gjøre hjemme i egne hager, sier Ann I. Otnes og Wenche Skuseth fra Lillestrøm. De besøker Hagemessen hvert år og synes årets messe har vært veldig bra. (Foto: Svanhild Blakstad)</p>Det var kø for å komme inn da portene åpnet på Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Rekordmye besøk på Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Torger Lingelem i Rocks of Norway på Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Seljord Varmeservice med vedfyrte bakerovner på Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)

Ny besøksrekord for Hagemessen

Nærmere 18.000 besøkte Hagemessen på Lillestrøm i helgen, og det er ny besøksrekord. (Bildekarusell)

– Vi har aldri fått så mye ros for et arrangement noen gang. De besøkende lot seg imponere over alle hageanleggene, men også over de flotte standene, sier prosjektleder Marit Sagen i Hagemessen.  (Foto: Svanhild Blakstad)

Sammenlignet med fjoråret er den en pen økning på mer enn 2000 besøkende totalt. Fjorårets besøkstall var på 15.794, mens telleverket stoppet på 17.928 i år.

Det opplyser prosjektleder og messegeneral Marit Sagen, som er svært godt fornøyd med med at så mange hageinteresserte tok turen til Norges Varemesse fredag, lørdag og søndag.

Uterom viktig for folk
– Årets besøksøkning er svært gledelig og vitner om at hage og uterom er viktig for folk. Det er helt tydelig at mange kommer til messen for å hente ideer og inspirasjon, sier Sagen.

Hun forteller at utstillerne har gitt svært gode tilbakemeldinger, og at mange allerede har varslet ny deltakelse til neste års messe, som går av stabelen 15-17. april. 

Ann I. Otnes og Wenche Skuseth fra Lillestrøm var to av de mange tusen som besøkte messen, og de hadde handlevognen full da hage.no møtte dem like før stengetid søndag.

– Vi har handlet tomatplanter, ledlys til blomsterbedet og forskjellige artige hageting. Vi finner alltid noe spennende på messen. Selv om vi ikke har tenkt å kjøpe så mye, ender det med at vi handler mer enn vi hadde tenkt, sier damene, som kom til messen på sykkel.

–Nå tror jeg vi må hjem og hente bilen, sier Wenche Skuseth og kaster et blikk på den fulle handlevognen hvor en gedigen tomatplante strekker seg langt over kanten.

Inspirasjon og eksperthjelp
De to hageinteresserte kvinnene forteller at de elsker hage og blomster, og at de er svært fornøyd med årets messe.

–Vi koser oss veldig med å gå rundt og se på alle de ulike designhagene. I tillegg har vi også fått gode råd og hjelp fra eksperter som står på stand, blant annet hage.no's hageekspert Marit Næss Jørgensen, avslutter de to.

Det var mye besøk i designhagene på Hagemessen, og det var hektisk aktivtet like før stengetid da blomster og planter ble solgt ut for en billig penge. (Foto: Svanhild Blakstad)