Nils Nordvik demonstrerer appen for administrerende direktør Martin Killigitto og kommunikasjonsdirektørTom André Aas i Nordvik. Foto: CF-Wesenberg

Ny app skal gi raskt prisestimat på boliger

Eiendomsmeglerkjeden Nordvik lanserte mandag en ny app som skal gi brukerne raske prisestimater på boliger. 

- Vi nordmenn har en enorm interesse for bolig. For mange starter boligreisen med et behov for mer eller mindre plass, eller drømmen om en forandring. I Nordvik tror vi at mest mulig informasjon tidlig i prosessen gir en bedre boligreise, og vi håper appen blir et nyttig verktøy for å skaffe seg oversikt over mulighetene i markedet, sier Martin Kiligitto, adm. direktør i Nordvik.

Han forteller at boliginteresserte kun trenger å åpne appen på mobilen, holde mobilkameraet i retning av boligen, og prisestimatet blir vist på skjermen. 

Appen bygger på salgshistorikk på boligen samt en prisstatistikk for området, som gjør det mulig å regne ut og gi en pekepinn på hva boligen kan være verdt. 

- Vi tror dette må være verdens raskeste måte å få et prisestimat på en bolig. Ved å basere seg på opplysninger om hva denne og tilsvarende boliger i samme område, gate og for eksempel bygård har blitt solgt for tidligere gir appen en pekepinn og et godt utgangspunkt for hva boligen vil koste i dag, sier Kiligitto i en pressemelding.

Estimatet man får må imidlertid ikke forveksles med en verdivurdering, som forutsetter en gjennomgang og vurdering av hver enkelt bolig.

Lanseringen av appen er en del av Nordviks satsning på digitale løsninger for å møte konkurransen fra nye digitale plattformer som overlater eiendomsmeglingen til boligselgerne.

- Nordvik tar denne konkurransen på alvor. Vi kan ikke digitalisere god, faglig rådgivning, tillit, innsats og trygghet, men vi kan digitalisere prosesser som gjør forberedelser og gjennomføring av boligsalg enklere, mer tilgjengelig og bedre, både for kundene våre, og for oss. Ikke minst satser vi på digitale løsninger og verktøy som skal brukes i markedsføringen av boliger på vegne av kundene, og for å komme i kontakt med potensielle kjøpere og selgere tidlig i prosessen. Appen er et godt eksempel på et slikt verktøy, sier Kiligitto.