Gunnar Karlsen AS har vunnet en kontrakt for massetransport med Skanska på Fornebubanen. Foto: NRC

NRC-selskap vant kontrakt på Fornebubanen

Skanska har tildelt NRC-selskapet Gunnar Knutsen AS en kontrakt på 90 millioner kroner for massetransport på Fornebubanen.

Det skriver NRC i en pressemelding mandag.
Oppdraget inkluderer transport og deponering av masser. Arbeidet starter i desember 2020, og er planlagt ferdigstilt i desember 2023, heter det i meldingen.

Massene som skal transporteres og deponeres, er både løsmasser og steinmasser, og mengden er om lag 200.000 fastkubikkmeter løsmasser og 450.000 fastkibikkmeter steinmasser, skrier NRC.

– Vi takker Skanska for tillitten ved å tildele oss oppdraget. Våre dyktige medarbeidere ser frem til oppstart, og vi gleder oss over at dette sikrer jobb for mange i årene som kommer, sier Frank Vestveit, Daglig leder i Gunnar Knutsen.

– Fornebubanen er en storsatsning på kollektivtransporten i Stor-Oslo, og er et vesentlig løft i utbyggingen av morgendagens bærekraftige infrastruktur, sier Øystein Eide-Fredriksen, direktør i Miljødivisjonen til NRC Group i Norge.

Den nylig inngåtte kontrakten for massetransport på Fornebubanen er den andre store kontrakten som et selskap i NRC Group Norge har fått på Fornebubanen, opplyser administrerende direktør i NRC Group Norge Arild Moe i meldingen.
– Norsk Saneringsservice AS sikret seg årets rivekontrakt på samme prosjekt, og vi ser på det som et kvalitetsstempel at vi signerer nok en kontrakt med Skanska, sier Moe.