Illustrasjonsfoto: AP Photo/Ross D. Franklin

Norske VR- og BIM-selskap inngår samarbeid

De to norske gründerselskapene Dimension10 og Catenda skal kombinere BIM og VR for bedre og mer effektiv samhandling i byggeprosjekter.

Mike Connors er kommersiell direktør i Dimension10. Foto: Frode Aga

Dimension10 er et softwareselskap som har utviklet en samarbeidsplattform for virtual reality, mens Catenda lager Bimsync, en samhandlings-plattform for BIM.

- Dimension10 er veldig glade for samarbeidet med Catenda, for å kunne gi våre felles kunder den best mulige plattformen for å jobbe med 3D-modeller og samtidig få et enda tettere virtuelt økosystem for å dele og eksportere informasjon i VR, sier kommersiell direktør i Dimension10, Mike Connors, i en pressemelding.

Håvard Brekke Bell i Catenda er fornøyd med samarbeidet de har inngått med Dimension10. Foto: NTB Produksjon/Trygve Indrelid

- Det er inspirerende å samarbeide med Dimension10, og nå kunne ha fantastisk VR-tilgang til alle modeller i Bimsync. Dette er en del av vår visjon, å bruke åpne standarder til å få brukerne til å ta datadrevne beslutninger. Vi ser fram til et spennende samarbeid og til å se effektene som kommer av en stadig mer digital byggenæring, sier Catenda-sjef Håvard Brekke Bell.

Ifølge Catenda er kjernen i den nye integrasjonen mellom de to norskutviklede verktøyene, å gi sluttbrukeren oversiktlig tilgang til berikede 3D-modeller med alle de siste oppdateringene i sanntid.

Ifølge Catenda vil modellene gå fra Bimsync via den nye integrasjonen inn i Dimension10 sitt VR-univers.