Foto: Novorender.
Foto: Novorender.

Norsk teknologiselskap sikret stor avtale med Bane Nor

Bane Nor har inngått en løpende avtale med det norske selskapet Novorender om et helt nytt BIM-system. Avtalen har en varighet på minst fire år.

Det nye systemet vil gjøre det mulig for oss i Bane Nor å se, manøvrere og få frem informasjon om forskjellige objekter i BIM-modeller. Når våre entreprenører planlegger i BIM, vil dataene herfra kunne gå sømløst inn i Bane Nor sine interne systemer og databaser, skriver Bane Nor i en pressemelding.

– Dette vil gjøre arbeidet langt enklere for oss. Det øker kvaliteten på infrastrukturdata, kutter i mengden tegningsproduksjon og manuelt arbeid, og kan gi oss betydelige besparelser både i tid og kostnad fremover, sier Kristin Lysebo, fagansvarlig for BIM i Bane Nor.

Vil forenkle bruken av BIM

Novorender startet opp i 2016 med et ønske om å forenkle bruken av BIM-modeller. Målet var å sammenstille data fra en hel mengde systemer og automatisk presentere disse på en oversiktlig måte. Selskapet er norsk og har sin opprinnelse fra Stavanger, opplyser Bane Nor i meldingen.

– Vår teknologi er designet for å møte de strenge kravene i jernbaneindustrien og vil bidra til en mer effektiv hverdag for alle involverte parter, sier Tore Hovland, administrerende direktør og grunnlegger av Novorender.

Novorender startet opp i 2016 med et ønske om å forenkle bruken av BIM-modeller. Illustrasjon: Novorender.
Novorender startet opp i 2016 med et ønske om å forenkle bruken av BIM-modeller. Illustrasjon: Novorender.

Fremoverlent

Bane Nor opplyser at de har erfaring med programvaren til Novorender fra tidligere prosjekter.

– Her har vi et norsk selskap som er innovativ, fremoverlent og som ligger langt fremme teknologisk. Vi gleder oss til å starte samarbeidet med dem og se hvordan vi kan dra nytte av hverandre for å forbedre måten vi jobber på i dag, sier Bettina Sandvin, utbyggingsdirektør i Bane Nor.

– Svært spennende

Virksomhetsarkitekt Ola Vikland i Bane Nor, beskriver anskaffelsen som svært spennende sett fra et IKT-ståsted.

– Teknologien er utviklet i Norge, og har sine røtter i spillverden. For oss betyr det blant annet eventyrlig ytelse, teknologivalg som vi sjelden ser i vår sektor, stabilitet i drift, og mange spennende muligheter, sier han.