Illustrasjonsfoto: Elop

Norsk teknologiselskap ble børsnotert

Teknologiselskapet Elop ble fredag notert på Oslo Børs Merkur Market.

Dette kunne selskapet annonsere i en pressemelding samme dag.

– Det er gledelig å se interessen for Elop i forkant av dagens notering, det er åpenbart at investorene deler vår tro på selskapets teknologi og markedets behov for våre løsninger. Forut for noteringen hentet vi 100 millioner kroner i en emisjon som var betydelig overtegnet. Noteringen på Oslo Børs Merkur Market er en viktig milepæl for selskapet. Vi vil nå ha fokus på kommersialisering av teknologien samtidig som vi skalerer opp organisasjon og produksjonskapasitet. I tillegg vil vi selvsagt fortsette arbeidet med forskning og utvikling av nye produkter og løsninger i samarbeid med kunder og partnere, sier administrerende direktør Kjersti Kanne.

De første produktene som selskapet ønsker å lansere, skal gi informasjon om innsiden av betongkonstruksjoner.

‒ Ved å vite hvordan tilstanden er under overflaten kan det enkelt foretas reparasjoner og rette feil før det går for langt og får store konsekvenser. Dette vil kunne forlenge levetiden på en konstruksjon med opptil 50 prosent, redusere kostnader betydelig og ikke minst ivareta sikkerhet på en måte man ikke har kunnet gjøre tidligere. Det er klart vi gleder oss til å komme ut med våre løsninger, sier styreformann Øivind Horpestad i pressemeldingen.

Elop ble etablert i 2013, og har utviklet og patentert teknologi basert på ultralyd for inspeksjon og kartlegging av kritisk infrastruktur.