Norske Consigli samlet nylig flere store eiendomsaktører i London. Foto: Consigli
Norske Consigli samlet nylig flere store eiendomsaktører i London. Foto: Consigli

Norsk KI-selskap gjør det stort i Storbritannia

En rekke av de største eiendomsselskapene i London bruker nå Consigli, et norsk teknologiselskap som spesialiserer seg på generativ kunstig intelligens (KI), i prosjektutviklingen.

Det skriver Consigli i en pressemelding.

Nylig arrangerte den Oslo-baserte KI-spesialisten workshop for eiendomsbransjen i London.

Tradisjonell og generativ KI

Tradisjonell kunstig intelligens er basert på regler og logikk, og er avhengig av menneskelig definerte regler og programmering.

Generativ kunstig intelligens er basert på maskinlæring og data, og kan generere innhold eller utføre oppgaver basert på mønstre den har lært fra store datamengder.

– Eiendomsbransjen trenger teknologi som vår, for å sikre raskere prosesser, færre feil og høyere kvalitet. Utviklingsprosjekter må leveres mer kostnadseffektivt, med mindre risiko og ikke minst med et lavere karbonavtrykk i fremtiden. Dette gjelder både i Norge og Storbritannia, men også globalt. For at vi skal få til dette, er vi avhengige av at bransjen kommer sammen for å finne løsninger. Vårt mål er å gjøre generativ AI til en standard del av løsningen for prosjektering av tekniske fag globalt, sier operasjonsdirektør i Consigli i Norge, Ingebjørg Foss Daae, i pressemeldingen.

– Vi ser at eiendomsbransjen er overmoden for innovasjon og ny teknologi, og at store aktører i London møter opp hos oss i Consigli, viser at vi har en plass i dette markedet og en sentral rolle å spille, kommenterer Jørgen Skogan, som er ansvarlig for Consiglis vekst i Storbritannia.