<p>Det er 25. gang danske bedrifter har fellesstand under Bygg Reis Deg. Knud Hareskov (t.v) i Center for Underleverandører (CFU), salgssjef Arne Markussen i Bygg Reis Deg, ambassadør Jarl Frijs-Madsen og adm. dir. Gunnar Glavin Nybø i Bygg Reis Deg, sto for snorklippingen rett før messedørene åpnet.</p>Gitte Andersen i Scan Underlay vil inn i det norske markedet med et nytt produkt.

Norsk byggesektor milliardbusiness for danskene

- Norge er vårt fjerde største marked for eksport, og ser vi spesifikt på byggesektoren så snakker vi eksport for fem milliarder norske kroner.

Ambassadør Jarl Frijs-Madsen.

Det sier ambassadør Jarl Frijs-Madsen til Byggeindustrien.

Den danske ambassadøren sto for åpningen av en stor dansk fellesstand på Bygg Reis Deg.

- Dette er den største fellesstanden vi noen gang har hatt, og det er faktisk 25. gangen vi har en slik fellesstand på Bygg Reis Deg. Vi har samlet 18 bedrifter fordelt på 200 kvadratmeter, og vi har også flere danske virksomheter med egne stander på messen, sier en tydelig fornøyd ambassadør.

Ifølge Frijs-Madsen representerer bedriftene på den danske fellesstanden store deler av verdikjeden.

- I Norge, som alle andre steder, snakkes det blant annet om urbanisering og viktigheten av grønne løsninger. Jeg synes de virksomheten vi har på Bygg Reis Deg representerer det det norske markedet etterspør, sier han.

Den danske ambassadøren mener det norske byggemarkedet er både vikitg og meget attraktivt for danske leverandører

- Danske bedrifter eksporterer mer til Norge enn de gjør til Kina, India, Brasil og Russland til sammen. Norge er vårt fjerde største marked for eksport og ser vi spesifikt på byggesektoren, så snakker vi eksport for fem milliarder norske kroner, forteller Frijs-Madsen.