Håvard Bell i Catenda er fornøyd med å ha fått inn nye investorer på eiersiden. Foto: NTB Produksjon/Trygve Indrelid

Norsk BIM-selskap får pengesterke investorer inn på eiersiden - skalerer opp internasjonal satsing

Det norske softwareselskapet Catenda får private equity-selskapet Spring Capital Polaris inn som deleier. Nå skal det amerikanske markedet erobres.

Catendas samhandlingsplattform Bimsync for bygg og infrastruktur har fått sterkt fotfeste i Norge og Frankrike, og med Spring Capital Polaris' investering skalerer selskapet opp til å introduseres på andre markeder, først og fremst USA.

Ifølge Dagens Næringsliv ble Spring Capital Polaris startet av den kjente gründermilliarderen Are Traasdahl.

Traasdahl er blant annet kjent for å ha tjent rundt 1,5 milliarder kroner på å selge annonse- og teknologiselskapet Tapad til Telenor.

– Det er utrolig motiverende å få Spring med på laget. Det er det beste norske miljøet for scale-ups fordi de har gjort dette før, flere ganger. Dermed kan vi nå fortsette den veksten vi er inne i, og få inn viktig kunnskap og erfaring for å etablere oss i nye markeder, sier administrerende direktør Håvard Bell i Catenda i en pressemelding.

65 millioner

Spring Capital Polaris går sammen med medinvestorer inn i Catenda med totalt 65 millioner kroner fordelt over tre år.

Hovedaksjonærer i cantenda etter endt kapitaltilførsel fra Spring Capital Polaris blir da som følger:

  • Gründere og ansatte (ca 55 prosent)
  • Spring Capital Polaris (ca 35 prosent)
  • OBOS og Veidekke (ca 10 prosent).

Catenda ble etablert i Norge i 2009 av fem gründere som kom ut av miljøet på SINTEF.

Bimsync ble lansert i 2013, og har siden lansering opplevd rask markedsvekst.

Per i dag er Bimsync tilgjengelig på 16 språk og har brukere i over 70 land. En rekke store internasjonale aktører kjører nå alle sine prosjekter i Bimsync, blant andre Bougyues Immobilier, en av Frankrikes største utbyggere, Frankrikes største rådgivningsselskap Egis med sine store jernbaneprosjekter, og FC Barcelona, som bruker Bimsync til ombyggingen av Camp Nou.

Ser potensial i USA

Bimsync er en skybasert samhandlingsplattform for bygg- og infrastruktur.

– Vi er meget imponert over det Håvard og teamet har fått til så langt med Catenda. Catenda og produktet Bimsync har et enormt potensial i USA, der markedet ligger litt bak det vi ser i Skandinavia. Vi har allerede presentert selskapet til bransjefolk i New York, og mottakelsen var bedre enn forventet, så bra at tre av dem ble med på å investere sammen med oss. Nå gleder vi oss til å hjelpe Catenda med skaleringen internasjonalt, og spesielt mot USA, sier Are Traasdahl, partner i Spring Capital Polaris i meldingen.

– Denne investeringen gir et springbrett til å gå ut og sette et tydelig merke i en stor global og voksende industri. Norsk BIM-teknologi er verdensledende, og vi ønsker med Bimsync å ta en synlig og markant posisjon ute i verden. Det er vi nå mye nærmere til å kunne klare, sier Bell.

Kapital og kompetanse

Spring Capitals satsingsområde er å arbeide med nordiske IT-selskaper som skal skalere internasjonalt, med hovedvekt på USA.

De bidrar med både kapital og kompetanse og følger selskapene tett over år for at de skal lykkes.

I denne episoden av Byggeindustriens podkast Byggeplassen kan du høre Håvard Bell snakke om Catenda og fremtiden for den papirløse byggeplassen: