Øksfjordtunnelen i Finnmark. Foto: Google Maps Street view

«Norges verste tunnel» er ferdig

Fire år og 90 millioner kroner etter at utbedringen av en av landets farligste tunneler startet, står Øksfjordtunnelen i Finnmark-kommunen Loppa ferdig.

Det skriver NRK Nordnytt i en artikkel på sine nettsider.

Øksfjordtunnelen i Loppa kommune sto ferdig i august i år.

Øksfjordtunnelen i Finnmark. Foto: Google Maps Street view

Loppa-ordfører Jan-Eirik Jensen mener derimot det gjenstår mye mer arbeid før den omstridte tunnelen er trygg, og mener blant annet at det er et problem at kun en fjerdedel av tunnelen er asfaltert.

– Jeg synes det er slett arbeid, sier ordfører i Loppa, Jan-Eirik Jensen til NRK.

Samferdselssjef Per Bjørn Holm-Varsi i Finnmark fylkeskommune mener dog at tunnelen er helt ferdig.

– Ja, nå har vi gjort det vi hadde tenkt til å gjøre. Det er også gjort mye mer enn det som var planen i utgangspunktet, sier Per-Bjørn Holm-Varsi til NRK.

90 millioner er brukt på å utbedre den 4.252 meter lange tunnelen, men asfaltering av mer enn én kilometer var det, ifølge NRK, ikke penger til.

– Det var en behovsvurdering, og det er noe vi alltid gjør før vi legger asfalt. Da tar vi de verste strekningene og asfalterer dem. Når vi nå får vasket tunnelen, så vil det være, etter det vi får opplyst, så bra som man kan regne med, sier samferdselssjef i Finnmark fylkeskommune Per Bjørn Holm-Varsi.

Statens vegvesen meldte i sommer at mesteparten av arbeidet som er gjort i tunnelen, ikke er synlig. Å bygge en helt ny tunnel, fremfor å utbedre den trøblete Øksfjordtunnelen, ville, ifølge Vegvesenet, ha kostet rundt en halv milliard kroner.