Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Norconsult vurderer børsnotering - de ansatte sier nei

Styret i Norges største rådgiver, Norconsult, vurderer nå å notere virksomheten på børsen, men fire av fem ansatte svarer at de vil beholde dagens modell med eierskapet i de ansattes egne hender.

Det skriver Budstikka i en artikkel på sine nettsider.

– Vi er stolte av bedriften vår og ikke minst det at den er eid av oss ansatte, sier tillitsvalgt til avisen.

Norconsult er, ifølge artikkelen i Budstikka, Norges største ansatteeide bedrift. Om lag 2.000 av selskapets 3.000 medarbeidere eier aksjer i sin egen arbeidsplass.

80 prosent nei

Førstkommende torsdag skal Norconsult-styret drøfte hvilken eierskapsmodell bedriften skal velge for fremtiden. På bordet ligger også resultatene av en undersøkelse som er gjennomført av og blant de ansatte:

Nærmere 80 prosent har svart nei til børsnotering, etter at om lag 40 prosent av de ansatte har svart.

– Det er stort engasjement internt i denne saken, og vi er glade for at svarprosenten er såpass høy. Det er fagforeningene våre Tekna, Nito og Afag som har gjennomført spørreundersøkelsen etter initiativ fra de ansatte, forteller Idunn Helen Kirkreit, som er tillitsvalgt for Afag og ansattvalgt styremedlem i Norconsult.

Videre vekst

Det er styret i Norconsult som har satt i gang en prosess for å vurdere selskapets eiermodell. Det er laget en analyse med tre alternativer: enten å fortsette med dagens modell, en justering av dagens modell eller børsnotering.

– Målet er å ta en beslutning i løpet av året, forteller styreleder Jan Oksum til Budstikka.

Oksum uttaler overfor avisen at drøftingen av eierskapsmodell kommer på grunn av vekst i selskapet, og behovet for å fortsette å skape verdier for kunder og aksjonærer. Han understreker at børsdiskusjonen ikke har noe med Multiconsults børsnotering i 2015 å gjøre, og at selskapene er i helt forskjellige situasjoner.