Norconsult har kjøpt en elektrisk borerigg. Illustrasjonsfoto: Norconsult

Norconsult har kjøpt en elektrisk borerigg. Illustrasjonsfoto: Norconsult

Norconsult har kjøpt batteridrevet borerigg

Norconsult har gått til anskaffelse av en batteridrevet borerigg for geoteknisk arbeid.

Boreriggen er utslippsfri og den første i sitt slag, og vil tas i bruk i oppdrag fra og med høsten 2023. Riggen MTG-e fra den finske produsenten Geoelectric Oy kan operere for fullt i åtte til ti timer på en lading, og har mulighet til full opplading på cirka en time ute i felt, skriver Norconsult i en pressemelding.

– Dette er den første riggen som er 100 prosent batteridrevet og som kan gå hele arbeidsdager uten lading. Med den har vi en fullt fungerende rigg med null utslipp, sier Daniel Johansson, avdelingsleder i Norconsult Boreteknikk i meldingen.

Johansson forteller at det finnes hybride rigger som drives av enten bensin eller diesel, og sammenligner de med hybridbiler som går cirka fem mil på en lading og en elbil som går 50 mil.

Divisjonsdirektør og leder for markedsområde for Samferdsel i Norconsult, Sigurd Rugsland, mener anskaffelsen er et viktig steg i bærekraftig retning.

– Som rådgivere er det viktig at vi gir våre kunder gode råd i deres bærekraftsarbeid, og hvis vi virkelig vil være i forkant så må vi gjøre konkrete tiltak selv også. Den nye boreriggen er en investering som bidrar direkte til reduserte utslipp. For oss er dette en måte å gå i front på i bærekraftsarbeidet, og kanskje også inspirere andre i bransjen, sier Rugsland i samme melding.