NHO-direktør Kristin Skogen Lund. Foto: Sindre Sverdrup Strand

NHO inviterer til anskaffelseskonferanse

Et nytt EU-direktiv om offentlige anskaffelser vil snart gjøre seg gjeldende i Norge. NHO inviterer nå til leverandørkonferanse for å kurse bransjen.

Det skriver Næringslivets Hovedorganisasjon i en pressemelding på sine nettsider.

NHO har, ifølge meldingen, inngått et samarbeid med Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) for å kunne forberede norske bedrifter på nye krav som vil stilles ved elektroniske leveranser av tjenester til det offentlige.

EUs nye regelverk for offentlige anskaffelser stiller særlige krav til elektronisk kommunikasjon og digital samhandling, skriver NHO i pressemeldingen.

Kravet er at Norge skal gjennomføre direktivet innen 1. april 2016.

10. februar på Radisson Blu Airport Hotel Gardermoen holdes konferansen Digitalisering av anskaffelser – Leverandørkonferansen.

Her vil deltakerne få en introduksjon til nytt EU-basert regelverk for offentlige anskaffelser, med hovedfokus på nye krav til elektronisk kommunikasjon og digital samhandling, få høre om Difis digitalisering av anskaffelsesprosessen, løsninger for leverandørmarkedet og konkrete konsekvenser av EU-direktivet i den norske leverandørhverdagen, heter det i pressemeldingen.

Påmelding til konferansen gjøresher.