NFF-styret har besluttet at det faglige programmet på Fjellsprengningsdagen skal deles i to sesjoner etter lunsj.

NFF endrer Fjellsprengningsdagen - skal løfte frem nyvinninger i bransjen

NFF-styret har besluttet at det faglige programmet på Fjellsprengningsdagen skal deles i to sesjoner etter lunsj. Overskriften for den nye sesjonen er «nye metoder og løsninger i bransjen».

Ifølge prosjektleder Siri Engen i Tekna, som er ansvarlig for den tekniske gjennomføringen av Fjellsprengningsdagen, har Norsk forening for fjellsprengningsteknikk (NFF) fått tilbakemeldinger på at de faglige innleggene under Fjellsprengningsdagen i for stor grad er på et overordnet nivå. I tillegg er det etterspørsel etter innlegg som presenterer nyvinninger i bransjen . NFF-styret velger derfor å gjøre grep slik at det faglige innholdet treffer et bredere publikum.

 Prosjektleder Siri Engen i Tekna.

– Det faglige programmet i hovedsalen blir som før,

samtidig får vi muligheten til å spisse programmet med en egen sesjon om nye produkter og løsninger. Dette skal ikke være rene reklameinnslag, men vi mener ulike firmaer skal få muligheten til å presentere for allmenheten det som er nytt og spennende i bransjen, sier Engen.

Hun legger til den nye sesjonen også blir en arena der NFF kan presentere nye og oppdaterte håndbøker og publikasjoner.

Ønsker forslag til innlegg

NFF ønsker nå forslag til innlegg til både hovedprogrammet og til programmet som skal fylle den nye sesjonen.

– Vi trenger også forslag til innlegg på bergmekanikk- og geoteknikkdagen, men der kjøres samme opplegg som før, opplyser Engen.

Er gira på å gjennomføre

– Det er usikre tider med tanke på å gjennomføre store konferanser. Hvordan ser NFF på muligheten for å arrangere en koronaversjon av Fjellsprengningsdagen?

– Vi er veldig gira på å få det til. Vi var nettopp i møte med Radisson-hotellet, der vi gikk gjennom ulike muligheter. Hvis det fortsatt skal være en meters avstand og et begrenset antall deltakere, så kan vi selvsagt ikke gjennomføre konferansen som tidligere, men allikevel ser vi store muligheter for å få til dette på en god måte, sier Engen.

Hun forteller at det blant annet kan være aktuelt å bruke flere rom i hotellet og dermed streame det faglige innholdet til deler av deltakerne. Engen mener det også kan være en mulighet å arrangere middagen i flere rom enn bare hovedsalen.

– Her gjelder det å være løsningsorienterte og fleksible. Både vi og hotellet har veldig lyst til å få dette til, og vi håper våre trofaste deltakere melder seg på også i år, fremhever Engen.

Fotokonkurranse

– Blir det fotokonkurranse under Fjellsprengningsdagen?

– Ja, NFF og Byggeindustrien/bygg.no kommer til å arrangere en ny fotokonkurranse. Det kommer mer informasjon om dette senere, men vi vil igjen oppfordre bransjen til å ta bilder og sende inn til oss, sier Engen.

Forslag til innlegg under Fjellsprengningsdagen og Bergmekanikk og Getoteknikkdagen, kan sendes til Siri Engen.