NCC SnowClean i Oslo. Foto: NCC
NCC SnowClean i Oslo. Foto: NCC

NCC klare for snøsmelting i Oslo

NCC er operative og klare for å smelte og rense snø fra Oslo-gatene. Anlegget er flyttet fra Akershuskaia til Grønlia, og Oslo havn kommer også inn som kunde.

Det skriver NCC i en pressemelding tirsdag.

– Vi har brukt de siste ukene til å forberede oss på en ny sesong. Vi har flyttet anlegget fra Akershusstranda til vår nye beliggenhet på Grønlia. Vi har brukt litt tid på å bli operative, men nå er vi klare til å ta imot snø som skal smeltes og vannet renses, sier prosjektleder Hans Kevin i NCC.

Kevin er ansvarlig for driften av NCC SnowClean, og har vært med alle de ti vintrene NCC har hatt oppdraget med å smelte snø fra Oslo-gatene, heter det i pressemeldingen.

Denne vinteren kommer også Oslo havn inn som kunde, og dette har, ifølge meldingen, ført til at det har blitt stilt spørsmål om kapasiteten til NCCs renseanlegg.

– Vi har nå god erfaring, og kjenner anleggets kapasitet svært godt. Jeg er derfor helt sikker på at vi med god planlegging og logistikk skal kunne håndtere smelting og rensing av Oslo-snøen på en svært god måte, sier Kevin.

I tillegg til smelting og rensing av snøen fra Oslo-gatene og havna, kommer også leveranser fra borettslag og næringsvirksomhet, skriver NCC.

– Snøen fra Oslo-gatene har høyeste prioritet, men vi skal klare å ta unna snø for også andre kunder, avslutter prosjektleder Hans Kevin i pressemedlingen.