Illustrasjonsfoto: NCC.
Illustrasjonsfoto: NCC.

NCC asfalterer for Gjermundshaug Anlegg

NCC Industry skal på oppdrag for Gjermundshaug Anlegg asfaltere den nye innfartsveien til Jessheim i Ullensaker kommune. Asfalteringsarbeidet skal være ferdig til høsten.

Det er planlagt å produsere og legge over 22.000 tonn asfalt til den 2,5 kilometer lange innfartsveien, som nå er under bygging. NCC skal også asfaltere 300 meter med eksisterende vei.

Arbeidet vil pågå i etapper. De første tonnene med asfalt ble lagt i november i fjor, og det store volumet kommer sommer/høst 2023, skriver NCC i en melding.

– Vi har solid kompetanse på å utføre denne typen prosjekter og i samhandling med Gjermundshaug Anlegg vil vi gjennomføre et asfaltprosjekt som krever god planlegging og kvalitet i hele leveransen fra produksjon til legging og ferdig vei, sier André Waage, head of department NCC Industry.

Prosjektet innebærer asfaltering av bære- og slitelag av 2,5 kilometer vei, to bruer, kulverter og fem rundkjøringer.

NCC vil i arbeidet benytte et asfaltlag på fem personer, et membranlag på fire personer tre personer involvert ved asfaltfabrikken. I tillegg vil oppdraget involvere en rekke asfalttranportører som skal frakte asfalten fra fabrikk og ut til asfalteringsstedet, skriver NCC i meldingen.

– Asfaltering handler mye om logistikk og samkjøring med anleggsentreprenør. God dialog med kunde om fremdriften står dermed sentralt for å få til et godt asfaltprosjekt, sier area manager Øistein Bekken.