Prosjektleder Ørjan Hurv (til venstre) og daglig leder Ingemund Skålnes i OBOS Living Lab på Vollebekk i Oslo. Foto: Nadia Frantsen
Prosjektleder Ørjan Hurv (til venstre) og daglig leder Ingemund Skålnes i OBOS Living Lab på Vollebekk i Oslo. Foto: Nadia Frantsen

Nå åpner OBOS Living Lab

I OBOS sin nye boligblokk på Vollebekk i Oslo skal de finne svar på hvordan vi vil leve og bo i fremtiden. Nå åpner det levende boliglaboratoriet.

Snart flytter beboerne inn for å bli med i jakten på framtidens hjem, skriver OBOS i en pressemelding om OBOS Living Lab mandag.

I høst fylles de 34 leilighetene i OBOS sin nye boligblokk på Vollebekk i Oslo med leietakere som skal være med på et unikt forsøk.

Tirsdag 21. september åpner OBOS Living Lab. En ukes tid senere flytter de første beboerne inn. Her skal vanlige folk leve og bo, fordelt på seks etasjer fylt med fleksible løsninger, teknologi og muligheter for fellesskap og deling. Et tverrfaglig team har jobbet med konseptet, og OBOS har fått en rekke andre innovative samarbeidspartnere med på laget, heter det i pressemeldingen.

– Vi har planlagt og bygget en god stund. Nå skal det bli utrolig spennende å komme i gang. Dette skal bli i et godt sted å bo for den entusiastiske gjengen som flytter inn, og samtidig en arena hvor beboerne skal være med å teste ut nye teknologiske, sosiale og fysiske løsninger. At beboerne er så engasjerte og nysgjerrige, er helt sentralt for å lykkes. Vi går inn i dette med åpent sinn og få svar. Og håper funnene vi gjør de kommende årene, vil være viktige bidrag når framtidens hjem skal utvikles, sier Ingemund Skålnes, daglig leder for OBOS Living Lab.

I OBOS Living Lab har etasjene forskjellige temaer, slik at man kan teste ut ulike boløsninger i leilighetene og fellesarealene.

I første etasje er det fellesrom med innvendig hage, kjøkken og uterom i bakgården. I andre etasje handler det om deling. Alle har egne private rom, mens kjøkken, hage og oppholdsrom er felles. I etasjen over er det leiligheter med fleksible planløsninger. Her kan møbler og vegger enkelt flyttes og tilpasses ulike behov. I de tre øverste etasjene er det leiligheter med planløsninger som er vanlige i dag. Her skal det testes ut teknologiske løsninger og nye tjenester sammen med andre aktører i bransjen, skriver OBOS.