Foto: Privat

Foto: Privat

Minneord: Bjørn Ove Bakke

Fredag 19. august tok vi avskjed med humørsprederen og betongmannen Bjørn Ove Bakke i et fullsatt Asker Kapell. Han døde 13. august, 70 år ung, med sine nærmeste rundt seg. Etter en intens, men vellykket kreftbehandling ble covid tøffere enn hva kroppen hans nå kunne tåle.

Bjørn startet i 1986 å jobbe i det som i dag er Con-Form. I 1995 kjøpte han sammen med Kristian Nitteberg virksomheten fra Veidekke. Sammen bygget de selskapet sten for sten, Bjørn solgte inn prosjekter, og Kristian bygget. Det har vært mange spennende prosjekter både i inn- og utland. I dag er Con-Form Norges største og ledende råbyggsleverandør.

For Bjørn var byggfaget selve livet – det var alltid noe som skulle bygges, enten privat eller på jobben. Han var i sitt ess når han fikk løse byggetekniske utfordringer sammen med folkene på byggeplass. Han var en mester i å forstå kundens behov, og kunne dermed presentere gode løsninger på en overbevisende måte. Med sitt ærlige og vinnende vesen, sin sjarm og sin utstråling vant han tillit. Han var aktiv helt til det siste.

De som har hatt gleden av å ha jobbet sammen med Bjørn fikk oppleve en hedersmann som ikke var så nøye med formaliteter. Et ord var et ord, det var ikke behov for omfattende kontrakter. Bjørn var ingen ivrig bruker av ny teknologi, han klarte seg godt med en ruteblokk, en penn og en enkel kalkulator. Det var lite som ikke kunne løses med disse verktøyene. Han hadde alltid et godt og smittsomt humør og viste omsorg og raushet overfor alle sine ansatte. Dette skapte et godt og inspirerende arbeidsmiljø som har medført at mange har blitt i Con-Form lenge. Man var like mye venner som kollegaer. Det har vært tallrike turer sammen med ham til hans elskede Beitostølen. Her tilbragte han all ledig tid gjennom vinterhalvåret.

Det skjedde alltid mye rundt Bjørn, og han levde i nuet. Sammen med sin kone Anne rakk de å besøke store deler av verden. Men han var fremdeles ung til sinns og hadde mange planer fremover. Bjørn vil bli dypt savnet. Våre tanker går til Anne som har mistet en eventyrlysten ektemann, til barna som har mistet en stødig og inspirerende far, og til barnebarna som har mistet en leken bestefar.

På vegne av venner i Con-Form, Bjørn Ole Rasmussen, Kristian Nitteberg, Morten Viksøy og Tom Erik Heggedal.