MEF-leder Julie Brodtkorb jubler over bestått maskinførerprøve. Foto: Privat/Facebook

MEF-Brodtkorb jubler for bestått maskinfører-prøve

MEFs administrerende direktør Julie Brodtkorb har tatt maskinførerbevis og er klar for sommerjobb på anlegg.

- 19 nye maskinførere bestått! OG JEG ER EN AV DEM (takket være tolmodige instruktører og lærere). Nå er jeg klar for brakkeliv i Mo i Rana og bygging E6 Kapskarmo hos MEF-medlem Bertelsen & Garpestad AS, skriver Julie Brodtkorb på Facebook mandag ettermiddag.

Innlegget har fått nærmere 400 liker-trykk og lykkehilsningene fra anleggsbransjen er mange.

MEF-lederen skriver i en SMS til Byggeindustrien at hun har hatt stort utbytte av kurset i Sandefjord.

- Det har vært en av de mest lærerike helgene jeg har hatt og med de flotteste folka! Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke gjorde dette med en gang jeg startet i jobben i MEF. Å kunne det grunnleggende om maskinkjøring gir meg nå et enda bedre grunnlag for å serve medlemmene i MEF og lede de fantastiske ansatte i MEF og ikke minst OKAB. Spesiell skryt til min lærer Frode Andersen som fikk meg igjennom teorien og lærerene på Re som fikk meg gjennom det praktiske. Nå gleder jeg meg til brakkeliv i Mo i Rana hos Berthelsen & Garpestad, skriver hun i SMSen.

I slutten av mars gikk hun selv ut med et sommerjobbfrieri til anleggsbransjen, og responsen lot ikke vente på seg.

- Jeg er jo leder i en medlemsorganisasjon. Da må en kjenne og forstå medlemmene sine, og det gjelder både bedriftenes ansatte og deres eiere. I tillegg vil et ukes opphold på anlegg gi meg økt bransjekunnskap. Kunnskap både om det praktiske arbeidet og til myndighetsreglene som påvirker hverdagen i bransjen, sa Julie Brodtkorb til Byggeindustrien i mars.

Hun la ikke skjul på at hun har store forventninger til sommerjobben.

- Jeg forventer å bli behandlet som «en av gutta» på brakka og bli satt til de oppgaver jeg kan løse. Jeg vet det kommer til å bli veldig trivelig. Etter cirka 200 reiser i fjor, har jeg møtt nok medlemmer til å vite at takhøyden er stor og latteren sitter løst der ute, sa Julie Brodtkorb.