Niklas Mayr er den første personen som er ansatt i Mud AS.

Mad starter landskapsarkitektur-firma

Mad har startet landskapsarkitektur-selskpapet Mud AS. Nå er første medarbeider i gang og jakten på en ny er i gang.

- Når vi nå utvider Mad-familien med enda en startup, er det med et fremtidsrettet landskapsarkitekturfirma, som skal bidra til bærekraftig by- og stedsutvikling. Mud er frittstående, og vi ser frem til å arbeide med prosjekter over hele landet i samarbeid med arkitektkontorer og andre fagmiljøer. Mud har base i Bergen, og er lokalisert sammen med våre arkitekter der, sier Nicolai Riise, konsernsjef i Mad AS i en pressemelding.

De siste tre årene har Mad AS utvidet virksomheten med en rekke nye frittstående datterselskaper.

Mad AS består i dag av Mad arkitekter i henholdsvis Oslo, Bergen, Stavanger og Fredrikstad, Sane, Made, Nomad, Mad Communication og Mud.

Den nyetablerte landskapsarkitekturfirmaet har ambisjoner om å bli landsdekkende, men starter i Bergen.

- Jeg har gledet meg til dette lenge. Jeg skulle jo gjerne sett at situasjonen var litt annerledes og at ikke alle stort sett jobbet hjemmefra for øyeblikket, men det er ingen hindring. Mud er nå i full drift. Vi har masse å gjøre, så nå må få inn en til, sier Niklas Mayr i Mud AS i en kommentar.

Niklas Mayr har erfaring fra ulike prosjekter både nasjonalt og internasjonalt.

Han har vært ansvarlig for planleggingen av uteområder for Tegel flyplassen i Berlin, som han vant Schinkel-prisen for i 2013. Han har også vært med på restaureringen av den tidligere Royal Garden Institute i Berlin. I tillegg har han jobbet hos Atelier Loidl og bidratt i flere prosjekter der. Det siste året har han hatt stillingen som landskapsarkitekt for Fortunen Arkitektur AS i Bergen.

Mayr studerte landskapsarkitektur ved Beuth universitet i Berlin, samt ved det Berlins tekniske universitet. I 2016 ble han uteksaminert med en Master of Science.

Ifølge pressemeldingen er Mud AS i gang med å rekruttere  sin andre medarbeider i Bergen.