NHO-sjef Kristin Skogen Lund og statsminister Erna Solberg (H)  under NHOs årskonferanse 2018. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

LO og NHO ser rom for lønnsvekst, men statsministeren er bekymret

Statsminister Erna Solberg (H) maner LO og NHO til å passe på konkurransekraften i vårens lønnsoppgjør, der LO og NHO er enige om at det er rom for lønnsvekst.

Etter tre år på rad uten at det har blitt mer å rutte med for norske arbeidstakere, sier både LO-sjef Hans-Christian Gabrielsen og NHO-sjef Kristin Skogen Lund at det er rom for reallønnsvekst i vårens oppgjør.

Men statsministeren håper det blir en edruelig fest.

– Vi har klart å bedre konkurransekraften betydelig de siste årene. Det er det viktig å ta vare på, og det er nok her spenningen ligger i forkant av årets lønnsoppgjør, sier Solberg til NTB.

– Begge parter har vært flinke til å bidra til at vi er kommet gjennom en vanskelig situasjon. Det blir viktig å passe på at vi ikke mister dette når vi nå er kommet over i en noe bedre situasjon, sa statsministeren etter et møte med toppene i arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene i regjeringens kontaktutvalg onsdag.