LINK Arkitektur lanserer The Augmented Architect, en ny digital arbeidsmetode komplett med en serie digitale verktøy som arkitektkontoret selv har utviklet. Illustrasjon: LINK Arkitektur
LINK Arkitektur lanserer The Augmented Architect, en ny digital arbeidsmetode komplett med en serie digitale verktøy som arkitektkontoret selv har utviklet. Illustrasjon: LINK Arkitektur

LINK Arkitektur lanserer digital verktøypakke

LINK Arkitektur lanserer The Augmented Architect, en ny digital arbeidsmetode komplett med en serie digitale verktøy som arkitektkontoret selv har utviklet.

Det skriver LINK Arkitektur i en pressemelding tirsdag.

Augmented

Augmented er engelsk, og oversettes gjerne med utvidet eller forsterket.

Ordet er vanligvis brukt i sammenhengen Augmented Reality (AR), som ofte brukes om bilder som tillegges mer informasjon ved hjelp av digitale tilleggselementer.

Med The Augmentet Architect tilbyr arkitektselskapet en ny tjeneste med datadrevne analyser som, ifølge pressemeldingen, skal effektivisere prosjektarbeidet, redusere potensielle feil og gi mer presise beskrivelser i prosjektet.

LINKs parametrisk design-avdeling, LINK IO, har utviklet verktøyene selv.

– Det er ikke så utbredt at arkitektene selv mestrer denne typen analyser parallelt med prosjekteringen, men det er nettopp her den store gevinsten ligger. Når de digitale verktøy blir en integrert del av designprosessene, kan vi utnytte dem mer effektivt for å oppnå optimal prosjektering, sier leder for digital innovasjon i LINK Arkitektur, Jan Buthke.

LINK skriver videre at The Augmented Architect tilbyr kontinuerlige analyser og beregninger, basert på AI og digitale kalibreringer, som igjen effektiviserer prosessene og forbedrer resultatet.

De parameterne som er vesentlige for å utvikle et optimalt designet bygg, kalibreres løpende ved hjelp av datascript. På den måten kan arkitektene følge utviklingen av disse parameterne i sanntid og påvirke utfallet, heter det i pressemeldingen.