Vinneren av den internasjonale arkitektkonkurransen om utforming av Fotografihuset på Sukkerbiten er kåret, og Atelier Oslo stakk av med seieren i konkurranse med 97 andre bidrag. Vinnerprosjektet «Trelett» har Atelier Oslo tegnet i samarbeid med Lund Hagem Arkitekter, Bollinger Grohmann Ingeniører og ATSITE landskapsarkitekter. Foto: Atelier Oslo / NTB scanpix

Legger Fotografihuset på Sukkerbiten på is

Byrådet i Oslo vil utrede mulighetene for å omregulere Sukkerbiten i Bjørvika til rent friluftsområde.

Det skriver Aftenposten i en artikkel etter at Plattform for byrådssamarbeid mellom Arbeiderpartiet, Miljøpartiet de Grønne og Sosialistisk Venstreparti i Oslo for perioden 2019 til 2023 ble lagt frem tirsdag.

Les hele byrådsplattformen her.

– Dette er en seier for alle som synes det er nok asfalt og betong i Bjørvika, sier Sverre Jervell, leder i Sukkerbitens Venner til Aftenposten.

Tidligere i høst vant Atelier Oslo den internasjonale arkitektkonkurransen om utforming av Fotografihuset på Sukkerbiten foran 97 andre bidrag.

– Sukkerbiten skal både gi plass til Fotografihuset samt et levende uteområde på godt over to tredjedeler av tomten. Fotografihuset sikrer en helårsattraksjon som passer inn i miljøet som er skapt i Bjørvika. Uteområdene rundt bygget sikrer Oslos befolkning lett tilgang til sjøen, og gir rom for et utall av aktiviteter på land og i kaikanten. Vinnerutkastet har klart å kombinere de to behovene på en fremragende måte, sa administrerende direktør i tomteeier Hav Eiendom og juryleder for arkitekturkonkurransen Kjell Kalland den gang.

Skal friområdet bli en realitet, må kommunen kjøpe tomten av Hav Eiendom, og omregulere tomten til park, skriver Aftenposten.