Torgeir Lingelem i Rocks of Norway viser frem en helt spesiell svarbergtrapp, hvor trinnene veier flere tonn, på årets Hagemesse. Foto: Madeleine Bergheim

Lanserer unik hagetrapp i svaberg

Har du lyst på en trapp i hagen som skiller seg litt ut? Da kan en trapp fra istiden være tingen.

På Hagemessen vises for første gang en unik trappeløsning i granitt, hvor trinnene er skjært ut av hele fjellsider i Vestfold.

Les også: Hagemessen er i gang!

Larviksfirmaet Rocks of Norway, som har spesialisert seg på kortreist naturstein, er en av hovedleverandørene til den store visningshagen i Naml-regi på Hagemessen.

- Vi har valgt å kalle den svabergtrapp, eller Istid, som sier noe om alderen på steinen, sier daglig leder Torgeir Lingelem i Rocks of Norway, til hage.no.

Han ønsker å vise at det går an å bygge en helt unik trapp som ingen har maken til.

 - Dette er ikke en standardtrapp. Her er det slik at når kunden, hagedesigneren eller anleggsgartnere har funnet sin trapp, så bygger man hagemiljøet rundt trappen og ikke omvendt. Disse blokkene veier også flere tonn, så det sier seg selv at dette er litt utenom mainstream.

Rocks of Norway  leverer ulike typer av granitt til visningshagen samt naturlige fjellsider og plater til den japanske hagen, mindre murblokker, en steinbro og trapper i samarbeid med Hage & Utemiljø.

Svabergtrapp i granitt på Hagemessen 2017. Svanhild Blakstad