Pallplassen på Lørenskog. Illustrasjon: EVE Images/Selvaag BoligPallplassen på Lørenskog. Illustrasjon: EVE Images/Selvaag BoligPallplassen vil Kruse Smith ta i bruk en ny batteridrevet 168 tonns mobilkran fra Liebherr. Illustrasjon: Liebherr

Kruse Smith bygger 137 leiligheter for Selvaag Bolig

Kruse Smith skal bygge boligprosjektet Pallplassen på Lørenskog for Selvaag Bolig.

Det skriver Kruse Smith i en pressemelding fredag.

Samtidig som Lørenskog-prosjektet Silkeføret overleveres og tas i bruk av nye eiere, går spaden i jorda for Pallplassen i samme område. Det nye prosjektet består i første omgang av seks leilighetsbygg og 137 leiligheter.

– Vi setter stor pris på samarbeidet vi har med Selvaag Bolig, og er selvsagt svært begeistret for at vi vi får fortsette dette inn i nok et prosjekt, forteller Tommy Jahnsen, regiondirektør for Kruse Smith Øst.

Grunnarbeidet i prosjektet startet opp i oktober. Det bygges felles parkeringskjeller under alle seks byggene, og hele bygningsmassen settes opp ved bruk av prefabrikkerte betongelementer. To av byggene kles med skjermtegl, tre med teglspon og ett med trepanel. Betongarbeid for kjeller starter opp over jul, skriver Kruse Smith.

På Pallplassen vil Kruse Smith ta i bruk elektrisk mobilkran for montering av betongelementene. Denne kranen er én av to på verdensmarkedet, heter det i pressemeldingen.

Pallplassen vil Kruse Smith ta i bruk en ny batteridrevet 168 tonns mobilkran fra Liebherr. Illustrasjon: Liebherr
Pallplassen vil Kruse Smith ta i bruk en ny batteridrevet 168 tonns mobilkran fra Liebherr. Illustrasjon: Liebherr

– Dette er en helt ny batteridrevet 168 tonns krantype fra Liebherr. Kranen vil være på byggeplassen gjennom hele råbyggsfasen, og bidra til kraftig reduksjon av CO2-utslipp, målt mot bruk av en konvensjonell mobilkran, sier prosjektleder for Kruse Smith, Kjetil Svoren.

Pallplassen er det fjerde og foreløpig siste boligprosjektet Selvaag Bolig gjennomfører på Lørenskog Stasjonsby.

Pallplassen skal være ferdig og siste leilighet overlevert september 2023. Total kontraktsverdi er omtrent 325 millioner kroner før merverdiavgift, og inkluderer også noe forberedende arbeider for neste byggefase, skriver Kruse Smith.