Det brant kraftig i en leilighet i Munkedamsveien i Oslo sentrum søndag kveld. Brannvesenet jobber på stedet fram til klokken 8 mandag morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kraftig brann i bygård i Oslo slukket

Den kraftige brannen i en bygård i Munkedamsveien i Oslo er slukket. Nesten alle de evakuerte har fått flytte hjem igjen.

Politiet fikk melding om brannen klokken 20.36 søndag kveld. Om lag tre timer senere ble brannen slukket.

– 24 personer ble evakuert. Innflyttingsstatus på dem som bor i leiligheten under der brannen startet, er usikkert, men bortsett fra dem har alle fått flytte hjem igjen, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB like før klokken 5.30.

Brannvesenet vil være på stedet fram til klokken 8 mandag morgen.

– Vi har gjort straksavhør og straksetterforskning. Det vil bli gjort undersøkelser av åstedet i ettertid, sier Stokkli og sier årsaken til brannen ikke er kjent.

Første melding om brannen handlet om røyk i en av leilighetene i bygården. Deretter spredte brannen seg i takkonstruksjonen, og det var fare for at den kom til å spre seg til andre leiligheter i andre oppganger i bygården og i resten av kvartalet. Ingen bodde i leiligheten det begynte å brenne i.

Brannvesenet betegnet brannen som kraftig, og det ble startet omfattende evakuering av beboere.

– I en av leilighetene har det brent kraftig, det har også brent i takkonstruksjonen og i etasjeskiller i femte og sjette etasje, sa Stokkli til NTB søndag kveld.

Bygården i Munkedamsveien i Oslo sentrum betegnes som en såkalt 1890-bygård.