Julebordslokale brant ned i Kristiansand

55 julebordsgjester fra en leverandør av brannvernutstyr måtte evakueres da det brøt ut brann på Bjelle gamle gård i Kristiansand fredag kveld.

 

Omtrent 55 personer fra T. O. Slettebøe Maskinforretning skulle hygge seg på julebordet i den ombygde låven som brukes som selskapslokale. Firmaet driver blant annet med brannvernutstyr.

- Da gjestene hadde satt seg til bords, gikk strømmen, og det brøt ut brann, sier operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistrikt til NTB.
Politiet ble varslet om brannen like før klokka 20 fredag kveld. Låven var senere i ferd med å brenne helt ned.

Alle kom seg ut av den brennende bygningen, men en av de ansatte ble sendt til sykehus for en sjekk. Hun tok seg inn i huset etter at brannen hadde startet for å hente klær for noen av gjestene, og fikk da i seg noe røyk.
- Det gikk veldig fort. Tre-fire minutter etter at brannen ble oppdaget, brant det opp fra taket i andre etasje. Da vi forlot stedet, brant det gjennom taket, og det var full fyr i veggene nede, sier selger Runar Strandberg i T. O. Slettebøe til fvn.no.

Daglig leder i selskapet, Aksel Slettebøe, forteller at en av de ansatte løp inn med brannslukkingsapparat i et forsøk på å slukke brannen, men de måtte bare gi opp.

Bjelle gamle gård ligger innerst i Ålefjærfjorden i Kristiansand kommune. De eldste delene av gården ble bygget i 1720.

Politiet kunne fredag kveld ikke si noe om brannårsaken.