<p>Byggstudent August Nemeth Winther fortalte sine medstudenter på NTNU om veien sin mot sommerjobben som konsernleder i Adecco og erfaringene derifra.</p>Utviklingssjef Erik Rigstad i Cowi.Direktør Anett Andreassen i Statsbygg.Innovasjonsleder Rita Løberg i NTNU.Innovasjonsleder Camilla Jørås Larsen i TTO.Administrerende rådmann i Ålesund kommune Bente Glomset Vikhagen.Daglig leder Lillian Fjerdingen i Næringslivsringen.

Innovative stemmer på BM-dagen

Næringslivsringen samlet flere fremoverlente og innovative aktører innen bygg- og miljøteknikk til å holde foredrag på BM-dagen.

‒ Innovasjon har vært en rød tråd, forteller daglig leder Lillian Fjerdingen i Næringslivsringen, som er et samarbeidstiltak mellom bygg- og anleggsnæringen og studieprogrammene og studentene innen bygg- og miljøteknikk ved NTNU.

Daglig leder Lillian Fjerdingen i Næringslivsringen.

At innovasjon var tema for årets foredragsprogram på BM-dagen er, ifølge Fjerdingen, en naturlig følge av en nylig satsing mot nyskaping ved NTNU.

Innovativt blikk

Næringslivsringen arrangerte 21. mars i år en innovasjonscamp hvor de spesielt tok for seg sirkulær økonomi, transport og vann og avløp.

‒ Det var en forventning at vi skulle følge opp tematikken i dag, og vi har hatt fremoverlente forelesere med brennende hjerter. Disse menneskene tør å begi seg ut i det åpne landskapet som er digitalisering og miljøutfordringer med innovativt blikk. De tør å utfordre seg selv, understreker Fjerdingen.

Satser

Direktør Anett Andreassen i Statsbygg fortalte om hvordan Statsbygg har eksperimentert med nye løsninger i noen av sine mest fremoverlente prosjekter, utviklingssjef Erik Rigstad i Cowi fortalte om den store rådgiverens ambisjoner for fremtiden, barrierene de må bryte ned og om hvordan de tenker rundt forandring. Byggstudent August Nemeth Winther fortalte sine medstudenter på NTNU om veien sin mot sommerjobben som konsernleder i Adecco og erfaringene derifra.

Budskapet var forskjellig, men samtidig det samme.

‒ Ta sats!

Etter Winther kunne innovasjonsleder Rita Løberg i NTNU og innovasjonsleder Camilla Jørås Larsen i NTNU Technology Transfer (TTO) fortelle noe om innovasjonsarbeidet som gjøres ved og rundt universitetet.

Til slutt fortalte administrerende rådmann i Ålesund kommune Bente Glomset Vikhagen om hvordan kommunen har lyktes med sitt fokus på bærekraft.

‒ Da tar jeg sjansen på å ønske velkommen igjen 3. november 2020, sier Lillian Fjerdingen.