Daglig leder Glenn Hellum (t.v.) og nyvalgt styreleder Joakim Dock i Sverre Hellum & Sønn AS. Foto: Sverre Hellum & Sønn

Indutrade har kjøpt Sverre Hellum & Sønn AS - driften fortsetter som før

Det internasjonale industrikonsernet Indutrade AB, med hovedbase i Stockholm, har kjøpt 100 prosent av aksjene i Sverre Hellum & Sønn AS.

Sverre Hellum & Sønn ble etablert i 1986, og er en stor norsk leverandør av diamantverktøy og maskiner med tilhørende rekvisita. Hovedavdelingen ligger i Jerikoveien på Furuset i Oslo, med underavdeling og administrasjon i Tønsberg.

Selskapet har vært familieeid helt siden oppstarten. Glenn Hellum er daglig leder, og har styrt selskapet gjennom en årrekke.

– Etter grundige overveielser fant jeg ut at det riktige for oss nå var å selge selskapet til en større industriell eier. Jeg har brukt hele livet på å bygge opp selskapet, og fikk på plass en avtale med Indutrade vi er fornøyde med. Nå kan vi sammen bygge selskapet videre fremover. Jeg skal drive Sverre Hellum og sønn videre på samme måte som vi har gjort siden 1986, med de samme folkene og med samme navn, sier daglig leder og eier Glenn Hellum til Byggeindustrien.

Stort konsern
Han sier at Indutrade er et stort konsern, som vil gi Sverre Hellum og sønn trygghet og muskler til å vokse videre i det norske markedet. Sverre Hellum & Sønn vil inngå i Indutrades forretningsområde Industrial Components.

– Indutrade så det som en god strategisk mulighet å kjøpe oss, og Indutrade er et meget solid konsern, med industrielle røtter og bakgrunn. De omsetter for 15 milliarder kroner innenfor vårt segment i Skandinavia. Det gir oss en trygghet at de er interessert i å satse på å bygge oss videre fremover, og vi ser nå store muligheter til å utvikle oss. Dette er en langsiktig eier som ikke selger selskaper, sier Hellum.

Han forteller at Sverre Hellum & Sønn hadde et godt 2019, og at de nå ser frem til en spennende tid med ny eier i ryggen.

– 2019 var tidenes beste år for oss, med en omsetning på rundt 65 millioner kroner, og et godt resultat. I 2020 forventer vi å øke omsetningen til rundt 70-75 millioner kroner, påpeker han.

Selskapet teller i dag elleve ansatte, med avdelinger i Oslo og Tønsberg.

Eier også Scanmaskin
Indutrade eier i dag både Industriverktøy og Sverre Hellum & Sønn AS

– Dette er selskaper som begge selger Scanmaskins produktportefølje i Norge. Vi ser det som en fordel at vi nå får en industriell eier som også eier andre selskaper innen vårt segment, som Industri Verktøy AS. I tillegg eier Indutrade også Scanmaskin AB, noe som selvsagt er en stor fordel for oss. Det betyr at vi kan fortsette å selge Scanmaskin-utstyr og tilbehør som før, ved at vi kan kjøpe dette direkte fra Scanmaskin. Vi har lang erfaring og samarbeid med Scanmaskin, noe vi ser frem til å fortsette med gjennom en felles eier, påpeker Hellum.

Han ser nå frem til å vokse i Norge, hvor de dekker hele landet.

­– Vi har lang erfaring innen dette faget, noe vi også skal utnytte fremover, sier han.