Foto: Spordrift
Foto: Spordrift

I gang med fornying av Gardermobanen

To arbeidslag fra Spordrift er i full gang med å skifte ut 8040 skinnemeter mellom Kløfta og Jessheim, tilsvarende 4.020 meter jernbane.

Gardermobanen – Norges travleste jernbanestrekning. Banestrekningen er ny i jernbanesammenheng, likevel har den behov for et større vedlikehold grunnet stor trafikk og slitasje, opplyser Spordrift i en pressemelding.

- Sammen med Spordrift har vi planlagt slik at vi forstyrrer trafikken minst mulig, derfor blir det blant annet nattarbeid. Likevel skal mer enn 8.000 skinnemeter være skiftet i løpet av sommeren, som de reisende vil ha glede av fremover, sier områdedirektør Lars Berge i Bane NOR i meldingen.

Hver skinnemeter som skal byttes veier 60 kilo, og totalen er 8.040 skinnemeter eller 480 tonn med stål.

- Det er også viktig å ta vare på framtida og miljøet, derfor leveres alle gamle skinner til gjenvinning, sier regiondirektør Tore Fjukstad i Spordrift i meldingen.

I tillegg til skinnebytte, skal det skiftes ut en rekke smådeler, deriblant 27.000 pandrolfjærer, 27.000 sideisolatorer og 13.600 mellomleggsplater. Prosjektet ferdigstilles i løpet av sommeren 2021.