Toppetasjen på Infinity London er noe utenom det van(n)lige. Illustrasjon: Compass PoolsToppetasjen på Infinity London er noe utenom det van(n)lige. Illustrasjon: Compass PoolsToppetasjen på Infinity London er noe utenom det van(n)lige. Illustrasjon: Compass PoolsToppetasjen på Infinity London er noe utenom det van(n)lige. Illustrasjon: Compass Pools

Hvem tør bade 220 meter over London?

En bassengleverandør foreslår byggingen av en skyskraper med taket dekket av et unikt evighetsbasseng i London.

«Svømmebasseng som trosser døden, ser ut til å bli den nyeste arkitekturtrenden i London sentrum», skriver bassengleverandør Compass Pools i en pressemelding på sine nettsider. Selskapet har lansert forslaget til et høydeskrekkfrembringende basseng som skal gi brukerne en helt unik opplevelse av den britiske hovedstaden.

Det 600.000 liter store bassenget er tenkt plassert på toppen av en 220 meter og 55 etasjer høy bygning i London, med både vegger og gulv i bassenget laget av akrylglass. Akrylglass er en gjennomsiktig termoplast som bryter lyset i en tilsvarende bølgelengde som vann, og dermed skaper illusjonen av at ingenting holder vannet på plass. Adkomst til bassenget planlegges gjennom en vindeltrapp som heves og senkes fra bassengbunnen ved hjelp av teknologi man finner i undervannsbåter.

Prosjektet, som har fått navnet Infinity London, kan ha byggestart så tidlig som 2020, skriver Compass Pools.